Місто

У день народження Сергія Корольова до Житомира приїхав космонавт Леонід Каденюк та гості з-за кордону

12 January 2017, 12:36

110 років від дня народження Сергія Корольова, конструктора, якого вважають основоположником практичної космонавтики, виповнюється 12 січня.

«Сьогодні свято не тільки у всіх житомирян, але взагалі у всієї космічної спільноти. Тому що сьогодні виповнюється 110 років з дня народження Сергія Корольова - засновника практичної космонавтики. Для житомирян це особливий день тому що Корольов народився у нашому місті. Стало вже доброю традицією, що саме 12 січня сюди приїжджають наші гості - всі, хто вважають себе «корольовцями» - працівники космічних підприємств, космонавти, вчені і навіть просто люди, діяльність яких не пов’язана з космонавтикою, але які захоплені космосом», - розповіла директор музею космонавтики імені С. П. Корольова Ірина Дячук.

Від самого ранку на майдані Корольова зібралося кількасот людей – влада, гості з України та з-за кордону та прості житомиряни. Біля пам’ятника видатного конструктора крокувала рота почесної варти Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова з оркестром.

«Ви бачите, до нас сьогодні приїхало багато гостей. Це депутати Верховної Ради, південне наше конструкторське бюро з міста Дніпра, наші литовські друзі вшанувати пам’ять цієї дуже визначної людини. Мала приїхати донька Сергія Павловича, але на жаль за станом здоров’я не змогла. Але обіцяє, що коли трохи зима мине, обов’язково приїде», - сказав голова Житомирської облради Володимир Ширма.

Серед почесних гостей був перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк. Він вважає, що подібні події мають більш широко відзначатися на державному рівні.

«Сергій Павлович Корольов - це людина, яка створила перший космічний корабель, завдяки якій розпочалася нова ера в історії людства - підкорення космосу, підкорення всесвіту. Ця подія мала вселенське значення, бо на одній із мільярдів планет цивілізація змогла створити такі технічні засоби, за допомогою яких змогла подолати тяжіння планети і вирватися в космос. Саме це зробив Сергій Павлович Корольов. Сергій Павлович відноситься до тих людей, які творили історію, творили цивілізацію, і саме тому ми повинні його вшанувати. Мабуть така подія в державному масштабі має більш яскраво відзначатися. Але те, що ми приїхали сюди - це правильно. Тут він народився. Звідси почалося його життя», - зазначив Леонід Каденюк.

У музеї космонавтики ім. Корольова та меморіальному будинку-музеї, де народився всесвітньо відомий вчений, сьогодні оголошено день відкритих дверей. Там будуть проводити безкоштовні екскурсії та покажуть нові надходження у музейні фонди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі