Влада

Голова Держекоінспекції звинувачує міністра у покриванні протиправних дій головного еколога Житомирської області

12 January 2017, 15:04

Голова Державної екологічної інспекції України Андрій Заїка заявляє про особисту зацікавленість міністра екології Остапа Семерака у покриванні протиправних дій та лобіюванні інтересів керівника Держеконіспекції у Житомирській області Богдана Гнатюка.

Заява Андрія Заїки 12 січня опублікована на офіційному сайті Держекоінспекції:

У середу, 11 січня, Уряд на своєму засіданні розглянув питання, яке стосується звільнення з посади начальника Житомирської Держекоінспекції Богдана Гнатюка.

Вітаю рішення уряду і сподіваюсь, що службове розслідування не лише покладе край корупційній діяльності чиновника Житомирської екоінспекції, але і допоможе зрозуміти мотиви особистої зацікавленості міністра екології України Остапа Семерака у покриванні протиправних дій та лобіюванні інтересів обласного чиновника на рівні Кабінету Міністрів України.

Міністр Семерак фактично провів через Уряд рішення на підставі одного лише голослівного і взагалі нічим не підкріпленого листа від корумпованого чиновника, який на сьогодні знаходиться під слідством і проти якого відкрите кримінальне провадження.

Перевірка діяльності Богдана Гнатюка на посаді начальника Держекоінспекції у Житомирській області на 100% підтвердила численні зловживання і порушення чинного законодавства, в тому числі – корупційні дії чиновника, діяльність в інтересах третіх осіб, незаконне знищення державного майна. При цьому, у той час, поки тривала перевірка фактів його зловживань на державній посаді, пан Гнатюк сукупно майже півроку перебував в оплачуваних відпустках та на “лікарняних” за рахунок бюджетних коштів, тобто – за рахунок платників податків.

Більше того, наразі триває судовий розгляд справи про звільнення Гнатюка з посади начальника Держекоінспекції у Житомирській області за порушення присяги державного службовця, численні порушення закону, в тому числі – перевищення службових повноважень. Тож подібні дії пана Гнатюка, а відтак і заяви міністра Семерака фактично є протиправними, оскільки стосуються чинної судової справи і можуть бути кваліфіковані як тиск на суд в інтересах однієї з сторін. До того ж, подана Гнатюком заява про звільнення за угодою сторін, на яку посилається міністр Семерак, в принципі не передбачає можливості її відкликання після досягнення сторонами такої угоди.

Переконаний, що службове розслідування щодо даного інциденту призведе до якнайшвидшої і ретельної перевірки фактів зловживань службовим становищем з боку пана Гнатюка, припинення його перебування на державній посаді  і притягнення його до відповідальності.

Як повідомляв Житомир.info, Богдан Гнатюк очолює Держекоінспекцію у Житомирській області з 1 січня 2012 року. З 25 серпня по 25 вересня 2016 року він був відсторонений від виконання обов’язків на час проведення службового розслідування. 30 вересня голова Держекоінспекції Андрій Заїка підписав наказ про звільнення Богдана Гнатюка. 24 листопада Гнатюк вийшов на роботу: у прес-службі обласної екологічної інспекції повідомили, що він перебував на лікарняному і вийшов на роботу по його закінченню.

Богдан Гнатюк

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі