Місто

У Житомирі нарешті запустили новий тролейбусний маршрут №7 «Маликова-Вокзал»

16 January 2017, 10:42

16 січня у Житомирі запрацював новий тролейбусний маршрут, який курсує з мікрорайону Маликова до залізничного вокзалу.

Як повідомив заступник міського голови Дмитро Ткачук, з 6:20 на маршруті працює 6 тролейбусів, які курсують з інтервалом 10-12 хвилин.

«Сьогодні тролейбуси курсують з мікрорайону до вокзалу. Плануємо у кінцевому результаті запустити звідси два маршрути, щоб було - один курсував по вул. Київській, інший - по вул. В. Бердичівській. Ми плануємо продовжити маршрут №8, з’єднати з паперовою фабрикою. І таким чином буде маршрут курсувати повністю по вул. В. Бердичівській. Має курсувати 8 одиниць техніки. Поки що по цьому маршруту у нас є технічні нюанси. Ми їх вирішимо і зафункціонує. Зараз же їздить 6 тролейбусів, о 6-20 вже був перший тролейбус і вони курсують на даний момент до вокзалу по вул. Київській», - розповів Дмитро Ткачук.

Також він зазначив, що у найближчі тижні ТТУ спостерігатиме за пасажиропотоком, після чого і визначаться остаточні графіки маршруту.

«Тролейбус пішов, всі знали, що він має піти. Але, спостерігаючи за реакцією пасажирів, багато з них з подивом спостерігають: їде тролейбус, а куди він їде? Думаю, люди звикнуть і будуть користуватися активно», - сказав Дмитро Ткачук.

Мешканці мікрорайону, які стали першими пасажирами нового маршруту, задоволені, що тролейбусну лінію, про яку говорили більше 20 років, таки провели.

«Я вже 23 роки тут живу, колись казали за цей тролейбус, зараз людям буде дуже зручно. От я навіть внучку в школу везла сьогодні, дуже добре. І не запізнилася, і нічого. На вокзал багато їхало, ще багато людей не знають, а мені сусідка сказала, що сьогодні вже буде ходити тролейбус. Дуже добре», - розповіла житомирянка Тетяна Ковалерська.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі