Влада

«Житомирводоканал» знову хоче підвищити тарифи, заступник мера Фещенко з цим погоджується

26 January 2017, 13:05

25 січня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, провела тематичне відкрите засідання із залученням представників органів місцевого самоврядування, на якому були розглянуті питання про встановлення 54 ліцензіатам Комісії тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем).

Про це йдеться у повідомленні на сайті НКРЕКП.

«З метою дотримання вимог законодавства, зокрема Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», та прозорого розгляду питань щодо встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) Комісія вперше провела засідання, у якому взяли участь 38 представників органів місцевого самоврядування та одностайно підтримали запропоновані рішення», - йдеться у повідомленні.

Житомир на засіданні представляв заступник мера Олександр Фещенко.

 

Фото НКРЕКП

«За результатами розгляду питань про встановлення ліцензіатам Комісії тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) із залученням органів місцевого самоврядування кожен із представників органів місцевого самоврядування підтримав запропоновані рішення про встановлення тарифів. Представниками органів місцевого самоврядування визнано недостатність коштів для відновлення мереж та взято зобов’язання переглянути підходи до фінансування цих заходів, забезпечивши відновлення аварійних мереж протягом 10 років», - інформує НКРЕКП.

Відповідно до плану встановлення тарифів на 2017 рік, КП «Житомирводоканал» буде збільшувати тариф на 12% - з 9,92 грн до 11,11 грн за 1 куб.м, а саме: за централізоване водопостачання – з 4,39 грн/куб.м до 5,19 грн/куб. м (на 18,22%); за централізоване водовідведення – з 5,53 грн/куб.м до 5,92 грн/куб.м (7,05%). Якщо врахувати ПДВ, то за 1 куб.м води доведеться платити 13,33 грн.

Повністю презентацію «Тарифи у сфері централізованого водопостачання та водовідведення – 2017» можна переглянути тут

Нагадаємо, останній раз КП «Житомирводоканал» підвищувало тарифи влітку 2016 року: з 26 серпня житомиряни почали платити 11,9 грн за 1 куб.м води.

Як повідомляв Житомир.info, мер Житомира Сергій Сухомлин чекає від свого заступника з ЖКГ Олександра Фещенка заяву на звільнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі