Економіка

У ProZorro назвали підприємства Житомирської області, які зекономили найбільше коштів на закупівлях

1 February 2017, 09:07

У 2016 році завдяки системі публічних електронних закупівель Prozorro Житомирська область зекономила 10,87% від запланованого бюджету, або 97 млн грн.

Про це 31 січня Житомир.info повідомила прес-служба Державного підприємства «Прозорро».

«У Житомирській області було проведено 3 647 процедур закупівель за 2016 рік. У середньому на одну заявку брало участь 2,39 учасників. Загалом економія по країні складала 8 млрд грн (11,1%), а середня кількість учасників на торгах по всій Україні 2,43. Житомирська область майже не відрізнялась від загальних тенденцій закупівель по Україні, які відбувалися у 2016 році», - інформує ДП «Прозорро».

За інформацією прес-служби, найбільшу суму коштів в області було зекономлено завдяки Іршанському гірничо-збагачувальному комбінату (14,3 млн грн). На другому місці розташувалось Житомиробленерго (11 млн грн), а Північне регіональне управління Державної прикордонної служби увійшло до трійки лідерів з економією в 4 млн грн. У ТОП – 5 потрапили Управління освіти і науки Бердичівської міської ради (3,9 млн грн) та Житомирський обласний центр зайнятості 3,8 млн грн.

Це ті підприємства, які купували різні товари та послуги і зекономили на закупівлях найбільше коштів, - уточнюють у ДП «Прозорро».

Минулого року система публічних електронних закупівель Prozorro була визнана однією з найкращих реформ України. 1 серпня 2016 року використання системи стало обов’язковим  для всіх державних органів влади та підприємств. За допомогою системи загалом по Україні було зекономлено більше 8 млрд грн, - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, за 10 місяців 2016 року через систему Prozorro Житомирська область зекономила майже 60 млн грн і за грошовим рейтингом займала 17 позицію.

Як повідомляв Житомир.info, станом на травень 2016 року виконавчими органами Житомирської міської ради-розпорядниками бюджетних коштів у системі ProZorro було завершено 79 закупівель на суму 2,3 млн грн, економія склала 400 тис. грн. Також повідомлялося про 47 випадки, коли закупівля не відбулась (папір, паливно-мастильні матеріали, металовироби, електричне устаткування на суму 876 тис. грн). У вересні 2016 року в Житомирській ОДА створили очолювану губернатором робочу групу з питань ефективного впровадження в області електронних закупівель.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі