Події

Двоє поліцейських Житомирської області погоріли на хабарі в 1 тис. дол.

3 February 2017, 19:50

На Житомирщині 3 лютого слідчі прокуратури спільно з внутрішньою безпекою Нацполіції в області затримали двох правоохоронців під час одержання хабара.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«У п’ятницю, 3 лютого 2017 року, слідчим відділом прокуратури Житомирської області спільно з працівниками управління внутрішньої безпеки в Житомирській області Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України затримано під час одержання неправомірної вигоди заступника начальника та старшого оперуповноваженого одного із відділів регіонального підрозділу Національної поліції України. Під час проведення оперативних заходів у рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України установлено, що два правоохоронці вимагали від жителя області неправомірну вигоду на суму 1 тис. дол. США. За таку суму вони пообіцяли громадянину не притягувати його до кримінальної відповідальності за вчинене правопорушення та повернути раніше вилучене майно», – йдеться у повідомленні.

Неправомірну вигоду вилучено. Наразі вирішується питання щодо обрання обом затриманим запобіжного заходу, а також щодо відсторонення їх від займаних посад.

Досудове розслідування проводиться слідчим відділом прокуратури Житомирської області.

Довідково. Санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 25 січня слідчим відділом прокуратури області спільно з працівниками відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю управління СБУ в області викрито під час одержання неправомірної вигоди керівника одного з управлінь Житомирської облдержадміністрації і його посередника: встановлено, що посадовець вимагав від приватних підприємців Житомирського району неправомірну вигоду у розмірі 2500 доларів США за безперешкодну діяльність у сфері переробки лісосировини. 26 січня під ча сбрифінгу голова ОДА Ігор Гундич підтвердив інформацію про те, що затриманим на хабарі виявився начальник управління екології та природних ресурсів Вадим Войцешук, а вже 27 січня прес-служба ОДА повідомила про його звільнення «за угодою сторін». Того ж дня екс-чиновника взяли під варту з правом внесення 130 тис. грн застави.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі