Події

Затримали начальника управління Житомирської ОДА та посередника, який передав йому 2,5 тис. доларів хабара

25 January 2017, 21:11

У Житомирській області прокуратура спільно із працівниками Служби безпеки викрили на хабарі 2500 доларів США посадовця управління облдержадміністрації.

Про це Житомир.info увечері 25 січня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«У середу, 25 січня 2017 року, слідчим відділом прокуратури області спільно з працівниками відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в області викрито під час одержання неправомірної вигоди керівника одного з управлінь Житомирської облдержадміністрації і його посередника. Під час проведення оперативних заходів у рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч.3 ст. 368 КК України установлено, що посадовець вимагав від приватних підприємців Житомирського району неправомірну вигоду у розмірі 2500 доларів США за безперешкодну діяльність у сфері переробки лісосировини», - написала прокуратура.

Прес-служба уточнює, що для одержання неправомірної вигоди чиновник залучив жителя Житомира.

«Посередника, після одержання ним зазначеної суми, затримано на території складських приміщень приватного підприємця, а посадовця – у центрі міста. Неправомірну вигоду вилучено. Вирішується питання щодо обрання обом затриманим запобіжного заходу, а також щодо відсторонення керівника управління від займаної посади. Досудове розслідування проводиться слідчим відділом прокуратури області», - інформує прес-служба.

Санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в Житомирській області засудили колишніх податківців, які отримали 25 тис. грн хабара за зменшення штрафу,  а також викрили начальницю сектору патрульної поліції Житомирської області, яка щомісяця отримувала хабарі за самогон.
 

Фото прес-служби прокуратури області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі