Влада

Житомирський губернатор про затриманого на хабарі начальника управління екології: Це такий цікавий кадр

26 January 2017, 12:10

Затриманим під час отримання хабара виявився начальник управління екології та природних ресурсів Вадим Войцешук. Про це під час розмови із журналістами повідомив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич. За словами губернатора офіційно до 27 січня Вадим Войцешук перебував у відпустці, втім перед нею написав заяву на звільнення.

«Вчора на хабарі, з того повідомлення, яке я вчора отримав, а сьогодні воно підтвердилось, був затриманий начальник управління екології Войцешук Вадим Валерійович. Питання в тому, що Вадим Валерійович, це такий цікавий кадр. Молода така «поросль», як я це називаю, але не зовсім правильна. Я одразу, коли прийшов на посаду, то перший з ким я провів розмову, що я не бачу його в команді, це був якраз Войцешук Вадим Валерійович. Після цього Вадим Валерійович «впав на лікарняний», почав ходити по лікарняних, з однієї лікарні в іншу переходити протягом двої місяців. Але потім все-таки прийшов і 14 грудня написав заяву на звільнення, але завжди кажу як: я ніколи не звільняю людей, якщо є можливість дати десь йому там прилаштуватись на іншій роботі, то будь ласка, нехай йде. Тому він написав 14 грудня заяву на звільнення і попросився у відпустку, для того, щоб найти собі роботу. Відпустка в нього закінчується завтра (27 січня. – ред.). Відповідно, зрозуміло, що з цими подіями які відбулись, то сьогодні мною вже підготовлено проект розпорядження і завтра буде мною підписаний цей проект розпорядження, про звільнення Войцешука Вадима Валерійовича. За згодою сторін. Заява його є, погодження міністра також є, тому я думаю, що тут уже навіть немає про, що говорити. Я думаю, що він свою роботу вже знайшов», – вважає голова Житомирської ОДА.

За словами Ігоря Гундича до нього раніше доходили чутки про те, що затриманий начальник управління екології намагався «вирішувати» питання дозвільного характеру в обмін на гроші.

«Дуже багато різного роду чуток. А я завжди кажу, що диму без вогню не буває. Дуже багато мені надходило інформації, що він намагався перевести якесь вирішення питання на комерційну основу. Тому я одразу сказав, що ти зі мною працювати не будеш, бо я людина, яка чітко виступає проти корупційних дій, які можуть відбуватись, наприклад, в тому чи іншому управлінні і з корупцією буду боротись однозначно. В управлінні екології там дуже багато питань, там і погодження на викиди, там і дозволи різні, тобто там дуже багато питань дозвільного характеру», – сказав Ігор Гундич.

Нагадаємо, 25 січня слідчим відділом прокуратури області спільно з працівниками відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю управління СБУ в області викрито під час одержання неправомірної вигоди керівника одного з управлінь Житомирської облдержадміністрації і його посередника: встановлено, що посадовець вимагав від приватних підприємців Житомирського району неправомірну вигоду у розмірі 2500 доларів США за безперешкодну діяльність у сфері переробки лісосировини.

Як повідомляв Житомир.info, Вадима Войцешука було призначено начальником управління екології та природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації 7 грудня 2015 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі