Влада

Новим директором Житомирського бронетанкового заводу став екс-керівник Харківського конструкторського бюро

6 February 2017, 14:33

Новим директором державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» став Яков Мормило, який до цього близько 20 років працював у Харківському конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова.

Про це повідомляють на сайті ДП «Житомирський бронетанковий завод».

«31 січня наказом генерального директора Державного концерну «Укроборонпром» на посаду директора Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» призначено Якова Михайловича Мормило. До призначення директором ДП «ЖБТЗ», Яков Мормило очолював ХКБМ ім. Морозова», – йдеться у повідомленні.

На на сайті ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова» повідомляють, що Яков Михайлович Мормило народився 2 серпня 1975 року, працював у ДП ХКБМ з 1997 року, після закінчення Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Одружений, виховує доньку та сина. За сумлінну працю в галузі створення бронетанкової техніки нагороджений орденом «За заслуги III ступеня», а також є Лауреатом державної премії України в галузі науки і техніки. З 30 листопада 2015 року Якова Мормило призначили на посаду директора ДП ХКБМ. До того в ДП ХКБМ він обіймав посаду головного конструктора.

Крім того, на сайті Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Якова Мормило згадують як видатного випускника факультету транспортного машинобудування.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2015 року Житомирський бронетанковий завод очолював Олексій Бабіч. Перед ним керівником заводу до лютого 2015 року був Сергій Бутенко, після відставки якого призначили Михайла Мосіна, який, за матеріалами «Слідства.Інфо», у 2011 році очолив КП «Херсонелектротранс» та провів оборудки з ремонтом електротранспорту. Після цього Мосін цілий рік не мав права обіймати керівні посади.

Яков Мормило, фото з сайту ДП «Житомирський бронетанковий завод»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі