Місто

Житомиряни з вул. Чехова просять встановити дорожні знаки, у міськраді кажуть – робота з проектантом запланована на весну

6 February 2017, 15:05

На початку осені 2016 року до міської ради звернулися житомиряни, що проживають за адресами: вул. Чехова, буд.10, 8, 6, 8а, провулок І-й Чехова, які просили організувати рух транспортних засобів згідно діючих на сьогоднішній день «Правил дорожнього руху України», які є обов’язковими до виконання на території держави.

У телефонній розмові місцевий мешканець розповів Житомир.info, що до цих пір жодного дорожнього знаку по їхній вулиці встановлено не було.

«У зверненні до міської ради я обґрунтовано розповів, що на цьому відрізку шляху, порушуються Правила дорожнього руху. Для цього я, купив за свої кошти пояснення до Правил дорожнього руху. І там винесено окремими статтями, що таке дорога, місце для проїзду транспорту, місце для пішоходів, на яких плоскостях вони мають бути одна до одної. Тут відбувається проїзд транспорту на дорозі, яка не є шляхом для автомобілів всього мікрорайону Маликова в сторону центру чи району Корбутівка. Чому? Бо на цьому відрізку шляху немає світлофорів. Мікрорайон Маликова дуже насичений різними видами транспорту, і більшість з них рухається по цьому відрізку шляху здійснюючи наскрізний проїзд, що заборонено цими правила. Якщо ви під’їдете зараз і подивитися – нічого не зроблено. Коли поклали нове дорожнє полотно, люди на своїх автівках просто проносяться вулицею не дивлячись на те, вийде хтось з пішоходів чи ні. Мені двічі заїжджали в паркан, ледь не розваливши хату. Тут місце, для того, аби люди заїжджали, які саме тут і проживають. Метрів 150 від нас дитсадок, і люди бояться йти вулицею обходячи через двори, приватні будинки, щоб їх просто не збили. Коли ми прийшли в міськраду, то пішли на третій поверх, в транспортний відділ, поцікавилися, коли щось буде робитися. Станом на сьогоднішній день нічого не зроблено, жодного знаку не встановлено. Є всі можливості поставити дорожні знаки і відповідним службам контролювати ситуацію», - розповів місцевий мешканець.

В управлінні транспорту і зв’язку Житомирської міської ради розповіли, що виїзна робота на вулиці Чехова запланована на березень-квітень 2017 року.

«Так, дійсно було таке звернення і це питання було розглянуте 3 листопада 2016 року, була комісія з безпеки дорожнього руху. На цій комісії було прийнято рішення рекомендувати, спільно з проектними організаціями, розглянути можливість зміни організації дорожнього руху по вказаній адресі. Було також прийнято рішення, виїхати на провулок, переговорити з усіма мешканцями, тому що на комісії не вбачали змінювати дорожній рух, але на вимогу громадянина, мають виїхати і поспілкуватися з мешканцями. Декілька разів з проектантом зустрічалися і обговорювали цю ситуацію, але вирішили дочекатися кращих погодних умов, щоб можна було зібрати людей і переговорити. Це заплановано на березень-квітень 2017 року, тобто, ситуація під контролем, і відповідь людині була надана змістовна. Хочу наголосити на тому, що ми не можемо розпочати роботу без врахування думки інших громадян, аби потім до нас не було ще одного звернення», - розповіла Вікторія Климчук-Побережник.

В розпорядженні Житомир.info є звернення до міської ради та відповідь заступника мера Житомира щодо дати розгляду даного питання

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі