Влада

У Новограді-Волинському переглянули плату за харчування дітей, в Житомирі поки не збираються

10 February 2017, 09:49

 У місті Новоград-Волинський Житомирської області встановили вартість харчування дітей у дитсадках та школах з 1 березня 2017 року.

Про це відділ інформації та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради написав 8 лютого на сторінці у Facebook.

Згідно з рішенням виконкому Новоград-Волинської міськради від 06.02.2017 «Про встановлення розміру вартості харчування в навчальних закладах та встановлення батьківської плати в дошкільних навчальних закладах міста», з 1 березня 2017 року вартість харчування в дошкільних навчальних закладах міста на одну дитину в день згідно з натуральними нормами становить:
- для дітей віком до 3 років - 23,00 грн; 
- віком від 3 до 6 (7) років – 35,10 грн.
Одноразове безкоштовне харчування школярів для учнів 1-4 класів становитиме 12,10 грн, учнів 5-11 класів – 14,30 грн.
Розмір батьківської плати за один день відвідування дитиною дитсадка (60% від вартості харчування) становитиме: для ясельної групи - 13,80 грн, дошкільної групи – 21,00 грн.

Якою є вартість харчування в Новограді-Волинському на даний час, не повідомляється. Рішення також визначає перелік пільгових категорій, які звільняються від плати за харчування в дошкільних навчальних закладах.

У Житомирі плату за харчування поки не підніматимуть, - запевнила Житомир.info заступник начальника управління освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

«Питання щодо підняття плати за харчування в Житомирі поки не стоїть, тому що ми виконуємо грошову норму на 85-90%. Що таке грошова норма. Є інструкція, де перелічені продукти і їх грошова цінність, і відповідно вираховується, скільки натуральна норма споживання для однієї дитини в день. То в середньому за місяць відповідно тієї грошової норми, яку виділено по відношенню до натуральної норми, ми сьогодні виконуємо на 85-87%. У січні 2017 – навіть на 90%, бо були запаси продуктів за старими цінами. Зрозуміло, що зараз ціни на основні продукти зросли, але протягом року ми отримували його за стабільною ціною, оскільки провели закупівлі раніше. Ми вважаємо, що, якщо закупівля продуктів відбудеться у січні-лютому 2017, то ціни протягом року будуть практично ті самі. Тобто, про підвищення вартості харчування в житомирських школах і дитсадках поки не йдеться, оскільки зросте й батьківська плата, яка становить 60%, а це буде багатьом не по кишені», - вважає Світлана Ковтуненко.

З її слів,  в бюджеті Житомира на 2017 рік закладено близько 59 мільйонів гривень на харчування дитсадківців та школярів. Цього більш ніж достатньо, - вважають в управлінні освіти.

За інформацією Світлани Ковтуненко, востаннє вартість харчування в Житомирі піднімалася в лютому 2015 року (за даними Житомир.info -в січні 2016). На сьогодні в Житомирі діти раннього віку (ясельна група) харчуються на 18,40 грн, діти дошкільного віку – на 28,30, діти санаторних груп – на 35,60. Учні 1-4 класів – на 13 грн (сніданок), діти пільгових категорій (обіди) – 15.40, - розповіла Ковтуненко.

Як повідомляв Житомир.info, після скарг батьків житомирських дитсадківців на те, що їхніх дітей замість м’яса харчують вареною ковбасою за 87 грн, у дитсадках провели термінову перевірку та з’ясували, що ковбаса була включена в меню для різноманітності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі