Місто

Управління освіти перевіряє, чи дійсно у житомирських садочках дітей годують ковбасою замість м’яса

2 February 2017, 12:15

У житомирських дошкільних навчальнних закладах №30 та №41 замість м’яса дітей почали годувати ковбасою.

Про це Житомир.info повідомили читачі.

«У ДНЗ №30 замість м’яса дітям будуть давати ковбасу за 87 грн. Таке харчування затвердили в дитячому садочку через те, що не уклали угоду на поставку м’яса. Отож у понеділок буде ковбаса, у вівторок і середу – курятина, у четвер – риба, а в п’ятницю – знову ковбаса. Багато батьків заборонили своїм дітям їсти цю ковбасу, але це ж діти... А як же ясельки, де дітки від 2-3 років?» – розповіла мама одного з вихованців дитсадка №30.

Начальник управління освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук у коментарі Житомир.info пояснив: через те, що не відбулися тендерні торги на поставку м’яса, його поки заміняють на інші білкові продукти – наприклад, курятину та рибу. Наявність же ковбаси у меню дитсадків, за його словами, виключена. У разі такої самодіяльності збоку керівництва ДНЗ чиновник просить негайно повідомляти про це у профільне управління, а тим часом 2 лютого спеціалісти оперативно перевірятимуть ситуацію у садочку №30.

«По 30-му садочку і деяких інших у нас не відбувся тендер (на поставку м’яса), тому не з’явилися учасники, не знайшлося бажаючих. Оголошено нові торги. Такі ситуації, на жаль, у нас траплялися й раніше. Нічого страшного немає в тому, що білкова їжа може замінятися іншими білковими продуктами – курячим м’ясом і рибою. Це визначено законодавством. Але ковбаси у нас у меню немає: вона у нас не закуповується і не використовується. Але ми зараз (розмова велася 2 лютого близько 11:50, – ред.) поїдемо у 30 садочок і перевіримо все», – сказав Арендарчук.

Про результати перевірки читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці січня заступник мера Житомира Матвій Хренов запевнив, що перехід житомирських закладів освіти на самостійне ведення бухгалтерського обліку не вплинув на якість харчування у школах і дитсадках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі