Місто

Ковбасою дітей у житомирських дитсадках годували для різноманітності, – начальник управління освіти

2 February 2017, 20:35

Після скарг батьків вихованців житомирських дитсадків №30 і №41 на те, що їхніх дітей замість м’яса харчують вареною ковбасою, спеціалісти управління освіти Житомирської міськради 2 лютого провели термінову перевірку у цих закладах. Інформація про порушення рекомендацій підтвердилася: через відсутність курятини, яка є натуральним замінником, малюкам кілька разів давали ковбасу.

Про це у коментарі Житомир.info розповів начальник управління освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук.

«По 30-му садочку: у них була ситуація з відсутністю курятини, а рибою вже дітей годували. Тому як виняток і для різноманітності вони вирішили дати ковбасу. Давали вони її, по-моєму, тільки двічі. На сьогодні у них буде йти заміна на курятину та рибу. Від ковбаси вони відмовилися. То була варена ковбаса, яка як сосиски та сардельки, за інструкцією, у переліку Міносвіти та МОЗ, дозволяється. Тобто це не є грубим порушенням. Але ми в управлінні освіти вже рік як не рекомендуємо використовувати її в харчуванні дітей, а заміняти суто білковими продуктами. У садку №41 дітям один раз дали ковбасу, бо їм не завезли курятину. Зараз для харчування дітей використовують курку та рибу», – пояснив начальник управління освіти.

Він також додав, що керівники закладів і працівники, котрі змінили меню, вже написали пояснювальні, які розглядатимуть у мерії.

«Виходить, що всеукраїнську інструкцію вони не порушили, але нашу рекомендацію не врахували. Тому ми зробимо відповідне стягнення», – сказав Арендарчук.

Як повідомляв Житомир.info, раніше начальник управління освіти міськради пояснював: через те, що не відбулися тендерні торги на поставку м’яса, у навчальних закладах міста його поки заміняють на інші білкові продукти – наприклад, курятину та рибу.

Обіднє меню у ДНЗ №30 (один із днів минулого тижня – з 23 по 29 січня 2017 року)

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі