Місто

Житомирський школяр, який переніс операцію на серці, створив розвивальну програму для особливих дітей

13 February 2017, 09:42

Учень 10-го класу Житомирської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 17 Даніїл Шмідт виграв 1 місце на Всеукраїнському конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного спрямування за навчально-розвивальну програму для дітей із синдромом Дауна «Розумійка».

Про це Житомир.info повідомив вчитель інформатики Микола Тарасюк, під керівництвом якого була розроблена нова програма.

«З 7.02 по 9.02.2017 р. в Національному еколого-натуралістичному центрі пройшли фінальні етапи Всеукраїнського конкурсу юних зоологів і тваринників та Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного спрямування. Організаційно-масові заходи відбулись за підтримки Національної академії наук України, Державної служби інтелектуальної власності України, Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності», Національного університету біоресурсів і природокористування України, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Національного науково-природничого музею НАН України. Перемогу Житомиру в категорії «Комп’ютерні науки та штучний інтелект» приніс учень 10-го класу Житомирської ЗОШ І-ІІІ ступенів №17 Шмідт Даніїл. Під керівництвом свого вчителя інформатики Тарасюка Миколи Дмитровича було розроблено проект «Розумійка». Цей проект для розвитку і навчання дітей з синдромом Дауна. Журі відмітили роботу кубком переможця та дипломом за 1 місце. Також житомиряни в цій номінації виграли приз глядацьких симпатій», - йдеться у повідомленні.

Сам Даніїл переніс операцію на серці і тому вирішив створити проект для допомоги дітям з інвалідністю, - додає педагог. Протягом місяця команда житомирян працювала з інструкторами Житомирського обласного центру «Діти Сонця». В результаті такої роботи вийшов розвивально-навчальний проект «Розумійка».

«Це ще не остаточна версія програми, зараз вона проходить апробацію вихованцями. В результаті цієї співпраці вносяться корективи і розробляються нові рівні і можливості програми», - інформує Микола Тарасюк.

Як повідомляв Житомир.info, на Всеукраїнському конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів житомирські школярі посіли призові місця.
 
 
 
 
 
 

Фото Миколи Тарасюка

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі