Влада

Влада хоче, щоб на проводи житомиряни замість штучних квітів купували більше живих

1 March 2017, 14:15

Житомирська міська рада закликатиме громадян замість штучних купувати якнайбільше живих квітів задля вшанування померлих у поминальні дні. Для цього управлінню по зв’язках з громадськістю збираються доручити провести інформування містян, а також звернутися до релігійних конфесій з проханням провести й зі свого боку відповідну роз’яснювальну роботу.

Таку рекомендацію 19 членів виконкому одноголосно підтримали під час засідання 1 березня, ухваливши проекти рішення щодо організації роботи тимчасових майданчики з торгівлі квітами та ритуальними товарами.

«Якщо можна, то треба доручити управлінню по зв’язках з громадськістю, коли будуть висвітлювати відповідне рішення, закликати максимально живими квітами вшановувати (померлих). Тому що тонни пластику ми за ці дні виробляємо – ми просто засмічуємо країну, я вже не кажу, що й місто. Тобто якось так прописати проект рішення, щоб все таки намагатися вшановувати живими квітами. Я розумію, що це може бути дорожче. Але ви просто не уявляєте, скільки всього цього вивозиться після поминальних днів. При цьому треба звернутися до конфесій по можливості провести роз’яснювальну роботу, бо якщо в церкві скажуть, то прихожани скоріше послухають», – запропонував член виконкому Руслан Годований.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира хоче зробити офіційні тимчасові торгівельні майданчики: на час святкування Міжнародного жіночого дня – для торгівлі квітами; на час святкування Пасхи та поминального тижня – для продажу товарів ритуального призначення. Крім того, для підприємців, які займаються торгівлею квітами на ринку «Хмільники» в Житомирі (Богунія), хочуть організувати спеціальний майданчик.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі