Місто

«Айдарівець», якого житомирські патрульні зупинили за порушення ПДР, вважає, що поліція виконує замовлення Пухтаєвича

1 March 2017, 16:58

1 березня на перехресті проспекту Незалежності та вулиці Східної житомирські патрульні зупинили позашляховик, за кермом якого перебував колишній боєць батальйону «Айдар» Богдан Фещенко. За словами поліцейських, водій автівки здійснив маневр на перехресті й при цьому не увімкнув «поворотник».

«Під час патрулювання увагу поліцейських привернув автомобіль Nissan Patrol, який, рухаючись по вулиці Східній, змінив напрямок руху, не увімкнувши відповідний сигнал повороту. Даний транспортний засіб був зупинений працівниками поліції. З огляду на обставини вчиненого правопорушення винесено відповідне рішення, складені відповідні адміністративні матеріали за порушення правил дорожнього руху», - розповідає прес-офіцер патрульної поліції міста Житомира Діна Корчевна.

Сам водій позашляховика своєї вини не визнає і пояснює: не увімкнув сигнал повороту, бо просто об’їжджав яму на перехресті і не збирався змінювати напрям руху.  

«Рухаючись прямо в сторону Ватутіна (після перейменування - проспект Незалежності, - ред.) до електрика, тому що «поворотник» не працює, я побачив яму. Яма величезна. Не хотів побити колеса, тому що мені ж ніхто їх не буде ремонтувати, і я її об'їхав. І поїхав прямо. Поліція каже, що не включив поворот. Сперечалися, адже я ж не міняв напрямок руху. Я об'їхав яму і поїхав далі по дорозі. Тому не включив поворот. Виписали протокол. За те, то не включений поворот - 425 гривень. За те, що не включив поворот, об'їжджаючи наші ями», - розповідає Богдан Фещенко.

Більше того, чоловік переконаний: поліція виконує «замовлення» і умисно переслідує «айдарівців».

«Ми як воїни та колишні бійці батальйону «Айдар» закликаємо звернути увагу влади на незаконний видобуток піску в нашій області, яка відбувається під патронатом громадянина Михайла Пухтаєвича, який в селі в Стрижівка організував собі кар'єр . Як тільки ми почали зупиняти машини, котрі заповнені піском, і боротися з незаконним видобутком піску, почалися ось такі труднощі. Їздять за нами журналісти з каналу, який теж утримується за гроші Михайла Пухтаєвича, які видобуває він за рахунок піску в Стрижівці. Незаконно краде і утримує телеканал. Їздять за нами, викликають поліцію, тобто, це такі свого роду репресії влади. Задіяна тут поліція, правоохоронні органи на найвищих рівнях. Те, що поліція виконує замовлення Пухтаєвича, це, думаю, зрозуміло всім», - переконаний Богдан Фещенко.

Відповідаючи на питання про різні номерні знаки автомобіля, Богдан Фещенко пояснив: автомобіль ввезений в країну легально, і як один, так і інший номерний знак є дійсними.

«Автомобіль був придбаний в 2014 році, коли йшла війна. Цей автомобіль пройшов все АТО. Їздив на номерах військової частини В 0624. Це частина батальйону «Айдар». Пізніше, в 2015 році, номер частини В0624 був перейменований, а номери якби залишилися. З точки зору митниці вона «чиста». В'їхала вона офіційно. Вони не можуть зрозуміти, що їм робити. Або викликати ВСП (військова служба правопорядку, - ред.). Приїхала митниця і каже, що по ним вона «чиста». Кажуть, давайте викличемо ще ВСП. Задаємо просте запитання: «А чого ви нас кошмарите?». Вони відповідають: «Відпрацьовуємо машини з іноземними номерами». Так он скільки проїхало машин з іноземними номерами, нікого не зупинили. Займаються тільки нами. Номери законні, все законно. Ну, не включив поворот, але я не вважаю, що я порушив правила. Там була яма і я її просто об'їхав», -  каже Богдан Фещенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі