Місто

У Житомирі збираються оголосити конкурс на кращий проект реставрації літака в парку

1 March 2017, 17:09

Конкурс на кращий проект реставрації реактивного літака Ту-104 в житомирському парку культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна оголосять через тиждень-два.

Про це в коментарі Житомир.info 1 березня розповіла виконуюча обов’язки начальника КП «Парк» Житомирської міськради Ольга Кузьмінська.

«Наскільки мені відомо, питання по літаку буде підніматися вже в найближчий час. Думаю, це буде через тиждень, максимум два. Буде спочатку засідання робочої групи, а затим офіційно оголосять конкурс на кращу пропозицію реставрації літака. Її обов’язково оприлюднять на сайті міської ради», - розповіла Ольга Кузьмінська.

Нагадаємо, в лютому 2016 року після петиції житомирянина Артема Шмереги стосовно вирішення подальшої долі літака у місті провели громадські слухання, на яких люди пропонували створити дитячу кімнату, майстерню або навіть кав’ярню на борту літака в міському парку культури. Тоді було вирішено рекомендувати міській раді оголосити конкурс на кращий проект реставрації літака в парку.

26 лютого 2017 року петицію щодо відновлення Ту-104 в парку відпочинку подав інший житомирянин – Сергій Бовкун. Чоловік пише: літак, випущений у 1958 році, є унікальним, адже зберігся майже повністю в первісному заводському варіанті. В Україні є лише збережених Ту-104: в Києві, Харкові та Житомирі. Тому пропонує міській владі «організувати та здійснити чистку і фарбування корпусу Ту-104 у відповідності з оригіналом».

За добу (петиція опублікована 28 лютого) звернення підтримали близько 30 осіб.

Як повідомляв Житомир.info, на заступника начальника КП «Парк» Ольгу Кузьмінську поклали обов’язки начальника в січні 2017 року, після звільнення в листопаді 2016 року Володимира Шуста. У березні 2016 року, під час зустрічі Володимира Шуста з активістами, депутат Житомирської міської ради Геннадій Махорін висловлював пропозицію створити в літаку «фотоекспозицію історії літакобудування і космічної техніки, які відтворюють історію, яка пов'язана з Житомиром».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі