Економіка

Житомиряни з 1 квітня платитимуть щомісячну абонплату за газ

29 March 2017, 09:59

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії у вівторок, 28 березня, повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу НКРЕКП.

«Відповідно до рішення комісії, з 1 квітня споживачам нараховуватиметься плата за газ, як товар (4942 грн за тисячу кубометрів плюс гранична торгівельна націнка газопостачальної компанії, яка становить 3,2%), а також окремо абонплата за користування приєднаними потужностями. У тариф буде закладено витрати ПАТ «Укртрансгаз» на транспортування газу, що становить приблизно 23% у загальній структурі. Відповідно до даних НКРЕКП, побутові споживачі платитимуть значно менше, ніж промислові. Для прикладу, населення сплачуватиме ПАТ «Житомиргаз» 1,91 коп. за 1 кубометр на годину (без ПДВ), а промисловість – уже 5,23 коп. Разом з тим, промислові та побутові споживачі ПАТ «Київгаз» сплачуватимуть однакову ціну – 1,27 коп. за 1 кубометр на годину (без ПДВ). Очікується, що протягом трьох років тарифи для населення та промисловості будуть вирівняні», - повідомляє Укрінформ.

На сайті НКРЕКП є обґрунтування департаменту із регулювання відносин у нафтогазовій сфері до рішення про встановлення тарифів на послуги транспортування природного газу для споживачів України для точок входу і точок виходу для ПАТ «Укртрансгаз» та тарифів на послуги розподілу природного газу для газорозподільних підприємств з проектами постанов по кожному газорозподільному підприємству.

Вранці 29 березня опублікована постанова про нові тарифи для ПАТ «Житомиргаз».

Як повідомляв Житомир.infoпостановою Кабінету міністрів від 27.04.2016 р. №315 затверджені роздрібні ціни на природний газ для побутових споживачів, які є чинними з 1 травня 2016 року по 31 березня 2017 р. (включно): ціна газу за 1 куб. м за наявності лічильника (з ПДВ) – 6,879 грн за 1 куб. метр; ціна газу за 1 куб. м за відсутності лічильника – за нормами відповідно до наявного в помешканні газового обладнання (з ПДВ): плита газова за наявності гарячого водопостачання, за 1 особу – 30,27 грн (4,4 куб. м*6,879 грн); плита газова без гарячого водопостачання та газового водонагрівача, за 1 особу – 48,84 грн (7,1 куб. м*6,879 грн); плита газова і газовий водонагрівач, за 1 особу – 96,31 грн (14 куб. м*6,879 грн).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі