Політика

Під стінами міськради люди вимагали відставки директора «Житомиртеплокомуненерго» та заступника мера

4 April 2017, 12:45

«Рогожин! Покайся! Не грабуй пограбованих!», «Фещенка – у відставку!», «Нація існує тоді, коли борються за свої права» - із такими плакатами вранці 4 квітня під стінами міської ради зібрались кілька десятків людей. Вони прийшли, щоб висловити свою недовіру керівнику КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитру Рогожину та заступнику Житомирського міського голови Олександру Фещенку. Мітингарі кажуть: діяльність підприємства вимагає серйозної перевірки, і вважають, що до цього процесу має долучитись громадськість.

«У нас сьогодні вимоги до міської ради. Перша: провести комплексну перевірку діяльності «Житомиртеплокомуненерго» відповідним органом Житомирської міської ради, це контрольно-ревізійний відділ Житомирської міської ради. І друге - створити при «Житомиртеплокомуненерго» таку наглядову раду, як по прикладу інших обласних центрів, щоб у цю наглядову раду входили не тільки депутати, а й представники громадськості. І присутність людей в наглядовій раді дасть можливість неупереджено, об’єктивно і прозоро провести перевірку контрольно-ревізійним управлінням Житомирської міської ради діяльності «Житомиртеплокомуненерго», - каже житомирянин Михайло Сліпченко.

Люди принесли під двері міської ради дерев’яну колоду, в яку вбили сокиру. Переконують: вони нікому не погрожують. Сокира, вбита в пеньок, - це символічне послання для привернення уваги.

«Голову, звісно, на відсіч нікому ми давати не будемо, це така наша інсталяція - вбита в пеньок сокира, щоб привернути увагу. Нікому не збираємось нічого рубати. Наші дії направлені на конструктивне, наголошую, на конструктивне вирішення питання. Тому що, нагадуємо, у країні відбувається війна, і будь-яка дестабілізація ситуації буде грати на користь ворогу», - додає Михайло Сліпченко.

Помітингувавши менше години й не роблячи спроб пройти на сесію міської ради чи зірвати роботу депутатів, мітингувальники згодом розійшлися.

Як повідомляв Житомир.info, перед сесією  Житомирську міську раду пікетували активісти з плакатами, прапорами та сокирою.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі