Події

У Житомирі вихователька дитсадка указкою зламала дитині палець, батьки звернулись до поліції

7 April 2017, 15:22

У дитсадку №38 в Житомирі вихователька вдарила 6-річного хлопчика указкою по руці, у дитини діагностували перелом великого пальця.

Про це Житомир.info довідався з власних джерел.

Подія трапилася 6 квітня. Дитину доставили до дитячої обласної лікарні та встановили діагноз: закритий перелом основної фаланги першого (великого) пальця лівої кисті. Мама вихованця написала заяву в поліцію.

Речник головного управління Національної поліції в Житомирській області Алла Ващенко підтвердила, що така заява дійсно надійшла.

«6 квітня зареєстроване звернення батьків вихованця одного з дошкільних навчальних закладів про те, що в дитсадку вихователька вдарила їхню дитину указкою, в результаті чого в хлопчика попередньо діагностували закритий перелом пальця без зміщення. Відкрито кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією події за статтею 122 частина 1 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження)», - прокоментувала Ващенко.

У коментарі Житомир.info завідуюча Житомирського навчально-виховного комплексу № 38 Лідія Постернак розповіла, що увечері 6 квітня до неї в кабінет зайшла мама з потерпілим хлопчиком і показала злегка опухлий палець на його руці. З його слів вона розповіла, що хлопчика вдарила указкою по руці вихователька.

«Я відразу сказала мамі написати заяву про даний інцидент, викликала педагога і медсестру. Змусила виховательку написати пояснювальну записку. За її версією, дитину указкою вона не била. Хлопчик, який був надто активний, ліз на підвіконня та перекидав стільчики, на зауваження начебто не реагував і травмувався дверцятами шафки», - розповіла завідувачка.

З її слів, вихователька ще в березні написала заяву на звільнення, і 6 квітня у неї був останній робочий день. Так що відучора педагог у НВК №38 не працює.

З мамою хлопчика не вдалось поспілкуватися – на момент публікації її мобільний телефон був поза зоною досяжності.

«Звичайно, мені прикро за цей випадок, з колективом буде проведена робота щодо недопущення подібних інцидентів, просимо у батьків вибачення», - резюмувала Лідія Постернак.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2016 року в Баранівському районі семирічна школярка впала з другого поверху сходинкового майданчика та потрапила до реанімації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі