Влада

Сільрада Житомирського району виділила близько 2 млн грн компенсації за перевезення пільговиків

21 April 2017, 11:53

Цього року на пільговий проїзд майже трьох тисяч пільговиків Станишівська сільська рада передбачила 1,9 млн грн.

Про це йдеться у розрахунках компенсації за пільговий проїзд населення, зареєстрованих на території Станишівської сільської ради, що є у розпорядженні Житомир.info.

Так, загалом на території Станишівської ОТГ, тобто у 16 населених пунктах, зареєстровані 3183 пільговиків. Із них 2976 – це ті, за якими перевізникам приміських маршрутів відшкодовуватимуть вартість проїзду на території сільради. При цьому найбільше серед пільговиків пенсіонерів за віком (2132 особи), інвалідів ІІ групи (327 осіб) та інвалідів ІІІ групи (250 осіб).

Приміські маршрути на території Станишівської сільської ради обслуговують шість перевізників. Вартість проїзду коливається у межах від 10 до 32 грн.

«Цю суму (на компенсацію пільгового перевезення) ми запланували на початку року при формуванні бюджету і під цю суму ми виходимо на те, скільки потрібно компенсувати. Загалом бюджет сільської ради становить майже 70 млн грн із трансфертами», – пояснив голова Станишівської сільської ради Юрій Матвійчук.

Кошти на пільгове перевезення планують виділити й у бюджеті Новогуйвинської селищної ради, до складу якої входять три селища – Новогуйвинське, Озерне та Гуйва.

«Так, кошти передбачені, але точну суму назвати поки не можемо: ми тільки розробили програму і будемо це питання розглядати на сесії у травні. З цього приводу ми звертаємося також і в район, щоб із районного бюджету нам допомогли і виділили 450 тис. грн. Тобто виходячи з того, яку суму виділить район, будемо і зі свого бюджету виділяти. Пільговиків у нас близько 3 тисяч осіб, тобто 17 категорій. Ми зараз плануємо хоча б кілька рейсів зробити для всіх категорій, щоб було хоча б два таких днів на тиждень. Бюджет селищної ради без субвенції становить 4 млн грн, а з субвенціями на садочки та галузь культури – 17 мільйонів», – уточнила голова Новогуйвинської селищної ради Зоя Гончаренко.

Разом з тим на запитання, чи передбачені в інших місцевих бюджетах Житомирщини кошти на компенсацію пільгового проїзду в приміських маршрутах, начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації Роман Крисюк у коментарі Житомир.info зазначив, що ОДА не є розпорядником такої інформації.

Як повідомляв Житомир.info, 8 квітня по вулиці Корольова з маршрутки «Житомир–Левків» водій силоміць вигнав 68-річного житомирянина, відмовившись везти його безкоштовно як інваліда ІІ групи. Унаслідок конфлікту той отримав забої та закриту черепно-мозкову травму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі