Культура

Житомирський зразковий дитячий хор «Gloria» здобув гран-прі на міжнародному вокально-хоровому конкурсі

3 May 2017, 15:34

Зразковий дитячий хор «Gloria» Житомирської музичної школи №1 ім. Б.М.Лятошинського у Києві на IV-му міжнародному вокально-хоровому конкурсі «Victoria» здобув головний гран-прі конкурсу, визнання та перемогу у всіх номінаціях, а в номінації «Фольклор» отримав ще один гран-прі.

Про це Житомир.info розповіли у зразковому дитячому хорі «Gloria».

«З 27 по 30 квітня в місті Києві, за сприянням Міністерства культури України та Київської міської державної адміністрації відбувся IV –й Міжнародний вокально-хоровий конкурс «Victoria». Змагання проводилися в номінаціях:по вікових групах дитячі хори (до 11 років), дитячі хори (до 16 років ), юнацькі молодіжні хори (до 27 років ), дорослі хори (від 28 і старші), вокальні ансамблі таких же вікових категорій. Дитячий хор «Gloria» приймав участь в групі – дитячий хор до 16 років в 3-х номінаціях фестивалю: -«Classic choir», виконання духовної та світської музики класиків і сучасників; «Folk» - фольклор і етніка в хоровому виконанні, відповідно до традиційних звичаїв, обрядів,- «Jazz-pop-modern». Участь у конкурсі взяли учасники з України, Вірменії, Китаю,Білорусії,Польщі та інших країн», - зазначили у зразковому дитячому хорі «Gloria».

Під керівництвом художнього керівника та диригента, Заслуженої артистки України Наталії Клименко Наталії хор представив складні багатоголосні композиції українських та зарубіжних авторів. За рішенням членів журі Міжнародного конкурсу-фестивалю Наталія Клименко визнана найкращим диригентом конкурсу, відзнаку також отримала концертмейстер Микал О.Ю.

«Наш хор став переможцем у всіх номінаціях-одноголосним рішенням журі та отримав запрошення на участь на Міжнародний конкурсу хорів у Польщі. Коли журі оголосило про те що зразковий дитячий хор «Gloria» є переможцем та отримує гран-прі конкурсу, зал піднявся та віддячив колективу гучними оваціями», - йдеться у повідомленні.

Вже не вперше, Житомирський дитячий хор переможно виступає на різноманітних міжнародних конкурсах як в Україні, так і в Європі. Він є гідним суперником для будь-яких колективів.

Як повідомляв Житомир.info, з 25 по 27 листопада 2016 року в місті Києві відбувся V Міжнародний конкурс вокальних ансамблів та хорів імені Дмитра Бортнянського, Житомирський дитячий хор «Gloria» здобув перемогу на міжнародному конкурсі духовної музики.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі