Економіка

У Житомирській області 48% державних установ виконують закон про відкритість використання публічних коштів

12 May 2017, 16:54

На порталі e-data.gov.ua у Житомирській області звітують 58% бюджетних установ, 16% державних підприємств, загалом 48% у загальному рейтингу зареєстрованих на сайті. Найбільш активні державні установи: місто Житомир, місто Малин та Овруцький район по 60%, найнижча реєстрація у Малинському районі - 18%.

Про це повідомив керівник проекту Є-data Олександр Щелоков під час семінару у Житомир – інформує прес-служба проекту.

«У Житомирі відбувся тренінг для розпорядників та одержувачів коштів області, під час якого обговорили перспективи розвитку проекту відкритих даних Є-data, проаналізували проблемні питання роботи на порталі та зміни до закону. Також серед бухгалтерів провели анкетування щодо якості доступу до інтернету, наявності комп'ютерів та облікових систем», - зазначається у повідомленні про тренінг в рамках програми навчань, яка підтримується Міжнародним фондом «Відродження».

Команда проекту Є-data нагадує, що оприлюднення інформації про відкритість використання бюджетних коштів та коштів державних та комунальних підприємств відбувається відповідно до закону України «Про відкритість використання публічних коштів». Завдяки відкритим даним на порталі eData у 2016 році Україна посіла 24 місце за рівнем розвитку відкритості даних. Про це свідчать дані дослідження Global Open Data Index.

Фото прес-служби проекту Є-data

Як повідомляв Житомир.info, за результатами 2016 року Житомир був серед аутсайдерів щодо публікації відкритих даних.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі