Влада

Депутати хочуть скасувати рішення виконкому про підвищення вартості проїзду в маршрутках Житомира

25 May 2017, 11:26

Депутати міської ради хочуть скасувати рішення виконкому про підвищення вартості проїзду в маршрутках Житомира.

Пропозицію включити до порядку денного проект рішення «Про скасування рішення міськвиконкому про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті» озвучив на сесії 25 травня депутат від ВО «Батьківщина» Сергій Пидюра.

«До мене на прийом приходять люди, і більшість питань - про підвищення вартості проїзду. Наприклад, з Максютова (зараз - Вільський Шлях - ред.) немає іншої можливості доїхати, тільки маршруткою», - пояснив депутат Сергій Пидюра.

Його підтримала депутат від Радикальної партії Ірина Ярмоленко, яка заявила що фракція виступає проти підвищення тарифів на проїзд.

Мер Сергій Сухомлин поставив питання на голосування і його підтримали 30 депутатів з 39 присутніх. Проект рішення будуть розглядати в «Різному».

Також депутати зняли з розгляду 13 питань порядку денного, включили чотири додаткових та звернення депутата Олександра Рибака. Через годину після початку сесії був затверджений порядок денний і народні обранці приступили до розгляду проектів рішень.

Нагадаємо, 16 травня житомирський виконком проголосував за підвищення вартості проїзду в маршрутках до 5 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, чиновники міської ради пояснювали, що для того, щоб 1 червня новий тариф почав діяти, перевізники мають підписати додаткові угоди, взявши на себе наступні зобов‘язання: перевозити безкоштовно усі категорії пільговиків, передбачені законом; школярів перевозити по 2 гривні; замінити автобуси, старші 10 років; до кінця 2017 року встановити валідатори, а у разі невиконання умов договору сплачувати штрафи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі