Місто

Перевізник Савіцький хоче відмовитися від обслуговування одного зі своїх маршрутів у Житомирі

30 May 2017, 13:45

Житомирський перевізник Аркадій Савіцький з понеділка, 5 червня, може перестати обслуговувати маршрут №40.

Про це у коментарі Житомир.info 30 травня розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«Завдяки навантаженню великої кількості пільговиків буквально сьогодні управління (транспорту) отримало заяву від перевізника Савіцького, який обслуговує маршрут №40, про те, що вони мають намір відмовитися від подальшого обслуговування даного маршруту. В мікрорайон їздить три маршрутки, не достатня кількість пасажирів, особливо в літній період часу, тому вони готові відмовитися від обслуговування цього маршруту і подали відповідну заяву. Вони хотіли від завтрашнього дня (31 травня, - ред.) припиняти перевезення, але думаю, до понеділка, як мінімум, вони ще будуть їздити, поки що мають зобов’язання. Але з понеділка вони хочуть припинити обслуговування на даному маршруті. Що стосується альтернативи: на Маликова зараз залишається курсувати тролейбуси №7 та №8, що стосується маршруток – там залишаються дві маршрутки: №1 та №37. Що стосується транспортних засобів, достатньо чи не достатньо -будемо бачити буквально в перші дні та будемо переглядати кількість рухомого складу», - сказав Дмитро Ткачук.

З відповіді управління транспорту та зв’язку Житомирської міськради на інформаційний запит щодо того, якими маршрутками перевозять житомирян

Нагадаємо, 16 травня житомирський виконком проголосував за підвищення вартості проїзду: з 1 червня вартість проїзду в міських маршрутках становитиме 5 гривень, для школярів – 2 гривні постійно, а не лише під час учбового процесу, для пільговиків 21 категорії – безкоштовно. Крім того, впродовж місяця перевізники мають замінити автобуси, яким більше 10 років, та до кінця 2017 року встановити автоматизовану систему оплати проїзду – «електронний квиток». Вартість проїзду в трамваях і тролейбусах залишається 2 гривні.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2017 року перевізник, який обслуговував маршрут № 53 «Крошня – Залізничний вокзал - Крошня» та 53-А «Крошня – Смолянський майдан – Крошня», за власним бажанням розірвав угоду із управлінням транспорту та зв’язку Житомирської міської ради на перевезення пасажирів, пояснюючи таке рішення технічною несправністю транспортних засобів та необґрунтованим тарифом оплати за проїзд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі