Влада

У Житомирі Лілія Гриневич прокоментувала збір благодійних внесків у закладах освіти

2 June 2017, 15:15

Зранку 2 червня до Житомира завітала міністра освіти і науки Лілія Гриневич. Під час своєї поїздки до обласного центру, в Житомирському державному університеті ім. І. Франка міністр звернула увагу на те, що працівники освіти не мають «займатися» благодійними внесками.

 «Благодійні внески» тому так називаються, що вони мають бути благодійними. Яка сьогодні ситуація? Коли вони стали вимушеними, коли деякі директори шкіл собі дозволяють ставати співзасновниками благодійних фондів, або де-факто керувати цими фондами, репресувати дітей, батьки яких не здатні і не можуть відповідно до свого матеріального стану здати таку суму, як їм продиктували. І ось такі випадки потрібно розглядати і звільняти таких керівників з роботи, розривати з ними контракти, тому що вимагають гроші, немає підзвітності, яким чином ці гроші використовуються, до речі, це повинні робити тільки батьківські фонди, а не безпосередньо педагогічний колектив. Ми зараз в законі про освіту написали статтю, яка зробить публічним більше цей процес. Ми зобов’язали, як тільки буде пройдений цей закон, а він зараз готується до другого читання в парламенті, всі навчальні заклади публікувати їхні бюджети, всі надходження і видатки, як з місцевого бюджету, субвенції, і з батьківських коштів. Тоді, буде видно, що ця школа отримала щось на ремонт від місцевої влади, і ремонт здійснюється не тільки на кошти батьків, і тоді можна чітко порахувати, скільки ж тих коштів треба на справу, і куди вони головне були реально використані», - сказала Гриневич.

Як повідомляв Житомир.info, 2 червня міністр Лілія Гриневич приїхала в Житомирський державний університет говорити про реформування освіти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі