Місто

Житомирський суд залишив позов щодо захоплення Недільським берегу Тетерева без розгляду

6 June 2017, 18:15

Ось цей чималий будинок на березі річки Тетерів належить колишньому начальнику Житомирського управління ДАІ Володимиру Надільському. На березі пірс, пара човнів, будиночки для качок та чималий паркан, який ретельно оберігає берегову зону від зайвих гостей. Юридичною мовою це називається самовільно зайнята земельна ділянка водного фонду, за звільнення якої Житомирська міська рада, екологічна інспекція та прокуратура позивалися до Володимира Недільського. Справу розглядали у Корольовському районному суді. У позовній заяві прокуратура та екологічна інспекція вимагали знести паркан та пірс, який обмежує доступ до річки. Однак уже у залі суду прокуратура зачитує клопотання про залишення позову без розгляду, посилаючись на те, що усі порушення були усунені.

«На теперішній час, у зв’язку із добровільним усуненням порушень, виявлених під час проведення обстежень земельної ділянки за адресою провулок Чуднівський 3А у місті Житомирі, відсутні підстави для подальшого розгляду справи. Прошу суд залишити позовну заяву без розгляду», - заявив прокурор Житомирської місцевої прокуратури Олексій Костишин.

Представник екологічної інспекції від позову не відмовилася.

«Матеріали обстеження дійсно наявні в державній екологічній інспекції, але щодо відмови від позову я утримаюся. Однак, підтверджую, що ту площу, яка була вказана у попередньому обстеженні було усунуто», - повідомила державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Житомирській області Кароліна Осадчук.

Врешті, суд задовольнив заяву прокуратури та залишив справу без розгляду.

«Суд ухвалив заяву Житомирської місцевої прокуратури задовольнити та залишити її без розгляду, адже особа заявлена у позові усунула умови, які були підставою для позову», - зачитав суддя Корольовського районного суду м. Житомира Костянтин Шалота.

На засіданні були й громадські активісти. Останні не розуміють позиції прокуратури та обіцяють перевірити висновки та акти від екологічної інспекції.

«Екологічна інспекція дала якийсь акт, в якому написано, що Недільський виконав всі вимоги, насправді дуже сумнівний цей акт. Я думаю, що він десь домовився на рівні прокуратури. Я не хочу зараз ні на кого показувати пальцем, але виглядає саме так, розумієте. Виглядає саме так, що справа розвалена , розвалена на підставі цього акту, ніби то все виконано», - вважає громадський активіст Валерій Арушанян.

Однак, як виявилось, станом на день проведення судового засідання ані паркан, ані пірс на березі річки екс-правоохоронець Недільський так і не прибрав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі