Влада

Новий член Житомирського виконкому розповів про службу в АТО та ставлення до активістів у військовій формі

5 July 2017, 17:41

Під час сесії Житомирської міської ради 5 липня депутати розглянули питання про виведення зі складу двох та введення одного члену виконкому. Депутати виключили зі виконавчого комітету Олексія Ясюнецького та Михайла Сороку. Натомість міський голова запропонував депутатам включити до складу Владислава Воробйова.

«Практичною юриспруденцією я займаюсь із 2003 року. Є членом Союзу юристів України. Працював на різних посадах, як правило, це головні посади: начальник управління або начальник юридичного відділу. Також я брав участь в антитерористичні операції – з 2014 по 2016 рік включно. Дебальцеве, Краматорськ, Слов’янськ – де я тільки не був. Маю державні нагороди», – коротко представився голова громадської організації «Правозахист» Владислав Воробйов.

Чоловік розповів, чим саме займається його громадська організація, яку допомогу та кому вона надає.

Після короткої промови Владислав Воробйов відповів на питання депутатів. Зокрема депутата від БПП Анатолія Сахневича зацікавило, як учасник АТО ставиться до присутності людей у військовій формі на сесії міської ради та до «Айдару».

«Я пишаюсь тим, що я знаю тих хлопців, які є зараз із нами, яких немає, які служили в «Айдарі». Але також я знаю громадян України, назву це так, які на даний час одягають форму, але чомусь одягають її тут, у сесійній залі, а не там, де повинні бути люди у військовій формі та захищати нашу країну. Негативно ставлюсь, вкрай негативно. Я їм про це казав. Я висловлював свою думку. Я сказав, що дуже шкодую, що немає військового комісара. Автобус, форма є, зброю здобудете в бою, – вперед», – сказав Воробйов.

Депутат від «Батьківщини» Сергій Пидюра поставив питання щодо мотивів і цілей, які переслідує Владислав Воробйов, йдучи у Житомирський виконком.

«Я є представником від 10 громадських організацій. У кожної громадської організації є свої цілі та своя мета. В мене – це соціально-правовий захист певних категорій. У афганців це свої категорії, у представників правоохоронних органів – це свої категорії. Ми будемо збиратися щомісяця, проводити засідання, та піднімати болючі питання, які є на сьогоднішній день на території, де ми проживаємо, а конкретно в місті Житомирі. Та слідкувати за тим, щоб дотримувались закону, прав, щоб були не забуті ті люди, про яких на сьогоднішній день на мою думку трохи забуто. Їх переважне право надавалось іншим особам і іншим людям. Моя особиста думка та чого хочу я, бо я відповідаю не тільки за себе, а ще за дев’ять інших громадських організацій, правомірність, законність та дотримання закону. Це моя мета. В повному обсязі, не тільки певні питання, якісь особисті питання або потреби, а щоб це стосувалось всіх верств населення, а не тільки конкретних осіб», – сказав Владислав Воробйов.

За включення Воробйова до складу виконкому проголосували 22 депутати з 28 присутніх (всього в міській раді 42 депутати).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі