Політика

Регламентний комітет розглядає питання нардепа Розенблата, Холодницький обіцяв показати «годинне кіно»

7 July 2017, 10:11

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що 7 липня на засіданні регламентного комітету Верховної Ради правоохоронці нададуть нові докази у справі нардепа Борислава Розенблата.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню «Цензор.НЕТ»

«Там буде годинне кіно», - заявив Холодницький.

Відповідаючи на питання, чи відповідає дійсності інформація про те, що ключова фігура - Розенблат, голова САП підтвердив, що «все почалося з нього».

«Ми це доводимо матеріалами слідства. Дійсно, фактично роль Полякова закінчується цими 7 тисячами доларів. Потім уже в процесах - і створення фірм, і включення в число засновників цих фірм родичів - першу скрипку грає саме він (Розенблат - ред.). Як там ідеться у стенограмі: «Він хоч і корупціонер, але слава Богу». Тому завтра буде ще цікавіше. Просто сьогодні на засіданні Полякова ми не могли демонструвати все», - пояснив Холодницький.

О 10.00 регламентний комітет почав розгляд питання про зняття недоторканості з нардепа Борислава Розенблата.

Нагадаємо, на засідання регламентного комітету Верховної Ради 6 липня присутнім показали оперативне відео.

Як повідомляв Житомир.info,  ввечері 19 червня в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня нардеп повідомив, що НАБУ проводить обшуки у його помічників, у документах фігурує законопроект щодо легалізації видобутку бурштину. 20 червня відбувся спільний брифінг керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника. 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 

Генеральний прокурор Юрій Луценко ввечері 21 червня вніс подання до Верховної Ради на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Борислава Розенблата, який входить до фракції Блоку Петра Порошенка та був обраний по мажоритарному округ №62 (м.Житомир). За інформацією ЗМІ, ГПУ зібрала 31 доказ про корупцію Розенблата, йому загрожує до 12 років тюрми і конфіскація майна. 23 червня у Житомирі генпрокурор Юрій Луценко заявив, що провина нардепа від БПП  Борислава Розенблата, якого звинувачують в отриманні хабара, доведена матеріалами справи. 26 червня народний депутат заявив, планує притягнути до кримінальної відповідальності за провокацію хабара голову НАБУ Артема Ситника, голову САП Назара Холодницького .та спецагента Катерину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі