Місто

У Житомирі на місці майбутніх острівців безпеки нанесли розмітку, щоб підготувати пішоходів та водіїв

12 July 2017, 16:02

Розмітку, що позначає місця, де будуть облаштовані острівці безпеки, нанесли на 19-ти пішохідних переходах по проспекту Миру та проспекту Незалежності у Житомирі.

Як зазначив заступник міського голови Дмитро Ткачук, це лише початок  реалізації проекту, який має на меті подбати про безпеку пішоходів та велосипедистів.

«Ми маємо у планах по двох найширших дорогах міста – проспекту Миру та проекту Незалежності - облаштувати острівці безпеки. Так як 6 смуг руху транспорту, доволі небезпечним є переходити для пішохода. На сьогодні виготовлена проектно-кошторисна документація, вона проходить експертизу, і відбуватиметься процес виділення коштів на сесії. У процесі нанесення дорожньої розмітки вже у відповідності до цих креслень позначили місця потенційного будівництва цих острівців безпеки. Це дає можливість і водію завідома розуміти зміну організації руху, оскільки 2 метри проїжджого полотна відводиться під сам острівець, і для пішохода, який дійшов до середини дороги, переоцінити ситуацію. У проектах закладено, що острівці будуть розширені для того, щоб у майбутньому через них можна було прокласти велопереїзд», - сказав Дмитро Ткачук.

Також він повідомив, що острівки безпеки планують побудувати до кінця року. Орієнтовна вартість проекту - близько 1,5 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, житомирська міськрада обіцяє встановити 30 «лежачих поліцейських», в тому числі біля навчальних закладів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі