Місто

У скільки обійдеться житомирянам зібрати дитину до школи

20 July 2017, 16:40

До початку нового навчального року півтора місяці, а батьки школярів та місцеві підприємці вже напоготові. У Житомирі купити канцтовари для школярів можна на спеціальних базарах. В асортименті: зошити, ручки з олівцями, пенали, і звичайно рюкзаки. Продавці кажуть: канцтовари на будь-який смак, колір та гаманець. Разом із тим, зізнаються: зібрати дитину до школи коштує стільки, скільки й минулоріч.

«Якщо дитина приходить обирати те, що хоче, товари з ліцензійними малюнками та улюбленими героями, чек виходить близько тисячі гривень. Якщо батьки збирають дитину до школи у економ варіанті - це десь 500 - 600 гривень, але це без рюкзака. Звичайний зошит на 12 аркушів коштує 2 грн 65 коп., з ліцензійним малюнком 3 грн 20 коп. Рюкзаки коштують від 600 грн і вище, в залежності від виробника», - розповідає Яна Парахнюк.

Проте не всіх підкупає яскрава обкладинка, або ж мультяшні зображення на зошитах. 12-річний Ілля певен, головне, щоб було у чому писати, а все інше не має значення.

«Головне, щоб зошит був», - зізнається Ілля Кошевой.

Мама школяра Анна, ділиться, що завжди звертає увагу на якість товарів: якщо обкладинки, то цупкі, якщо рюкзак, то з ортопедичною спинкою.

«Потрібно дивитися, щоб спинка була добра, бо вони носять важкі рюкзаки, через які псується постава. На дітях економити не можна. Тільки на канцтовари я думаю, що зможу витратити тисячі три гривень», - говорить Анна Кошевая.

А от мама другокласника Наталя зізнається: цього річ не купуватиме ані нової шкільної форми, ані портфеля, тому планує зібрати сина не більше як за 600 гривень.

«Форма у нас є, у минулому році купували, портфель є, пенал, але пенал замалий, тому зараз обираю інший. Форму, сорочки ми не купували, бо у нас були. Цьогоріч у нас лише додаткові витрати: зошити, обкладинки, пенал. Цього року думаю у гривень 500, 600 вкладемось», - каже Наталія.

Спеціальних знижок на шкільне приладдя у спеціалізованих палатках хоч і немає, однак є спеціальні пропозиції. Накшталт, купуєш на 500, 1000 грн – відповідно 50 або ж 100 грн повертають тобі в кишеню. Тому як, де і на чому економити, залежатиме від вибору батьків.

Як відомо виконком погодив три адреси для проведення шкільного базару у Житомирі: Житній ринок, 1, Київська, 77 та Івана Кочерги, 5. Однак, станом на 20 липня за останньою адресою ми так і не знайшли зеленої палатки із канцтоварами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі