Влада

Житомирська міська рада підтвердила, що обшуки пов’язані з реконструкцією скверу Ольжича

21 July 2017, 12:45

Національна поліція перевіряє проведення тендерів з ремонтних робіт у місті Житомирі. 

Про це 21 липня повідомляє сайт міської ради.

«Наразі правоохоронці перевіряють документацію з проведення реконструкції скверу ім. Олега Ольжича. Житомирська міська рада зацікавлена у контролі з витрачання бюджетних коштів та проведенні підрядниками якісних робіт з ремонтів та реконструкцій. У цьому році Житомирська міська рада виділила більше 100 мільйонів гривень на ремонтні роботи, за які будуть проведені ремонти на автошляхах, тротуарах, прибудинкових територіях, комунальних мережах та реконструкції скверів. Нагадаємо, що через незадовільну роботу з укладання тротуарної плитки у місті Житомирі Житомирська міська рада подала три позови до суду про розірвання договорів з ТОВ «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія», яка проводила ці роботи. Зараз позови на розгляді в суді», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вранці 21 липня в міській раді поліція в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ст. 366 (Службове підроблення), проводила обшуки в управлінні комунального господарства. Наші джерела повідомляють, що це пов’язане з облаштуванням скверу для встановлення пам’ятника Олегу Ольжичу та ремонтом доріг, який виконувала фірма дружини заступника мера Олександра Фещенка.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2016 року тендер на роботи з підготовку території для встановлення пам’ятника Олегу Ольжичу виграла житомирська фірма «Скефалд»: за 2,5 млн грн вони мали розібрати бетонне покриття та східці, демонтувати фундаменти й парапет, виконати земляні роботи, встановити сходи, турнікети, огорожу, 8 лавочок та 7 урн, а також підготувати місце для пам’ятника. Роботи повинні були виконати не пізніше, ніж через 120 календарних днів після підписання договору.До 21 липня планували відкрити відремонтований сквер на розі вулиць Перемоги та Ольжича, але зясувалося, що ремонт скверу ще в процесі, а пам’ятник ще не виготовлений, тожу дату відкриття скверу перенесли на День незалежності 24 серпня.

21 липня 110-річчя від дня народження Олега Ольжича у Житомирі  відзначили покладанням квітів до пам’ятної дошки, а у сквері тривали продовжувалися роботи по реконструкції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі