Місто

На Михайлівській у Житомирі залили фундамент під майбутній фонтан

27 July 2017, 10:36

З початку тижня на вулиці Михайлівській в Житомирі, на місці колишнього фонтану неподалік музичної школи імені Бориса Лятошинського, розпочалося нове будівництво. Робітники викопали прямокутну яму і заповнили її бетоном. Городяни припускають, що це відновлюють роботу фонтану.

«Дійсно, це будується новий фонтан. Фундамент вже залитий, роботи тривають. Більше інформації – підрядник, терміни,  вартість -  зможу надати з понеділка, 31 липня», - сказав Житомир.info радник міського голови Житомира Олександр Черняхович.

Нагадаємо, в інтерв’ю Житомир.info на початку 2017 року мер Житомира розповідав, що спонсорами фонтану виступить італійська компанія і «пан Федансе», який повністю оплатить обладнання фонтану в розмірі 50 тисяч євро.

«Нам треба буде підвести комунікації та виконати роботи по монтажу. Фонтан буде з підсвічуванням і врівень з плиткою для того, щоб, по-перше, не заважав площі, по-друге - навіть якщо ми проводимо там якісь масові заходи, концерти, то, вимкнувши фонтан, ми збільшуємо загальну площу», - розповідав Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, про відновлення фонтану на Михайлівській влада говорила ще в 2013-му. Навесні 2014 року житомирські активісти зафарбували революційні написи на фонтані. У вересні 2016 року тодішній головний архітектор Житомира Євгенія Черкасова розповідала, що на оновленій Михайлівській буде і сцена, і фонтан, однак місце їх знаходження збиралися перепланувати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі