Місто

Губернатор анонсував встановлення до 24 серпня пам’ятника Героям Небесної Сотні в Житомирі

27 July 2017, 17:03

Пам’ятник Героям Небесної Сотні біля фасаду будівлі Житомирської ОДА планують встановити до Дня незалежності, 24 серпня.

Про це 27 липня на своїй сторінці у Facebook написав голова Житомирської облдержадміністрації  Ігор Гундич.

«Думаю, пам’ятник Героям Небесної Сотні в Житомирі буде одним із найкращих в Україні. А зважаючи на резонанс та увагу громадськості – ще й одним із найбільш відомих. Плануємо встановити до 24 серпня. Дякую керівництву і депутатам обласної та міської влади за єдину позицію і розуміння потреби встановлення пам’ятника», - написав губернатор. 

Нагадаємо, в лютому 2016 року обговорення пам’ятника Героям Небесної сотні мало не перетворилося на скандал, після чого ОДА зняла з себе відповідальність за його будівництво. 24 лютого на сесії Житомирської міської ради депутати від ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина» підняли питання про пам'ятник Героям і хотіли скасувати рішення виконкому про дозвіл на розміщення композиції «Герої не вмирають» на фасаді будинку за адресою: майдан Корольова, 3/14, але не вистачило голосів

У жовтні 2016 року житомирян запрошували проголосувати за кращу пропозицію пам’ятного знаку на честь Героїв Небесної сотні. В жовтні 2016 року конкурсна комісія визначилася з кращим проектом пам'ятника Героям Небесної сотні, який обрали шляхом онлайн-голосування. Обійшла інші робота під номером 90.

Як повідомляв Житомир.info, 15 червня 2017 року департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Житомирської облдержадміністрації підписав договір з ТОВ «Виробничо-дизайнерська компанія «Технотрейд» (м. Київ) про виготовлення за 700 тисяч гривень пам’ятника Героям Небесної Сотні на майдані Корольова . Торги пройшли у вигляді переговорної процедури закупівлі, так як товар – пам’ятний знак –  закуповувався в переможця архітектурного конкурсу. Встановлення самого пам’ятника та благоустрій території обійдуться ще в майже 400 тис. грн.

Фото зі сторінки Ігоря Гундича в соцмережі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі