Влада

В Житомирському обласному госпіталі ветеранів війни стурбовані кількістю пацієнтів, які поступають без направлень

11 August 2017, 10:22

За перше півріччя поточного року було використано 1640 карт-направлень, в той же час в госпіталь без направлень поступило 910 ветерана війни.

Про це у своєму листі на адресу головних лікарів лікувально-профілактичних закладів повідомляє директор комунальної установи «Обласний госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради Павло Журбенко.

«Доводимо до Вашого відома, що на протязі першого півріччя поточного року в райони і міста області було направлено 1861 карт - направлень для оздоровлення ветеранів війни в умовах госпіталю, із яких було використано 1640 карт-направлень або 88,1% (2016 рік – 94,8%) . В порівнянні з минулим роком питома вага використаних карт-направлень зменшилась на 6,7%. Слід звернути увагу на той факт, що при тому, що за звітний період залишились невикористаними 237 карт - направлень, в той же час в госпіталь без направлень поступило 910 ветерана війни. Приведені дані свідчать про низький рівень контролю за відбором хворих на стаціонарне оздоровлення. В окремих районах області питома вага використаних карт-направлень надзвичайно низька. За звітний період не використана Коростенському, Лугінському, Малинському, Народичському районах кожна друга карта-направлення, Радомишльському, Брусилівському і Черняхівському - кожна третя карта - направлення та в Андрушівському та Олевському кожна четверта карта – направлення», - йдеться у листі, який опублікований на сайті управління охорони здоров’я ОДА.

Найбільше хворих, які поступають в госпіталь без направлень, припадає на Бердичівський, Любарський, Малинський, Попільнянський, Чуднівський райони, міста Бердичів та Житомир.

«Значно збільшилась питома вага хворих, які поступають без карт-направлень і досягла в поточному році 32,0%. Недостатньо обстежені поступають хворі із Бердичівського, Коростенського, Коростишівського, Ружинського, Пулинського та Чуднівського районів. Інколи направляються хворі, які не користуються пільгами ветеранів війни. Так, наприклад з м. Житомир було направлено хворого (карта №119). З чистими картами-направленнями поступають хворі з Н.Волинського району (карта №403). Ємільчинського (карта №975). По даних інформації, яка поступила на адресу госпіталю із міст та районів області, у відповідності до проведених комплексних профілактичних медичних оглядів стаціонарного оздоровлення потребує 6844 ветерана війни, із яких в першому півріччі оздоровлено 5082 ветерани війни, що складає 74,3% від необхідного. Особливо низький рівень оздоровлення ветеранів війни в Андрушівському районі 12,0%, Баранівському - 25,9%, Житомирському - 28,7%, Олевському - 16,7%, Попільнянському – 32,0% та Пулинському – 9,2%», - пише Павло Журбенко.

Він закликає особливу увагу звернути на стаціонарне оздоровлення учасників бойових дій із числа учасників АТО, оздоровлення яких в окремих районах знаходиться на низькому рівні.

«В першому півріччі поточного року оздоровлено в умовах стаціонару 57,1% ветеранів від запланованого в Ємільчинському районі, 27,6% в Малинському районі, 22,2% в Радомишльському районі та 31,0% в м. Коростень», - наголошує головний лікар госпіталю.

Як повідомляв Житомир.info, в обласному госпіталі ветеранів війни крім медичної надають також психологічну допомогу

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі