Влада

Житомирська прокуратура розбиратиметься в законності будівництва автозаправки на проспекті Незалежності

1 September 2017, 16:05

Законність будівництва АЗС по проспекту Незалежності у Житомирі перевірятиме місцева прокуратура, до якої за допомогою звернулись обурені мешканці прилеглого мікрорайону.

На зустрічі у прокуратурі 1 вересня прокурори розповіли, що із власником ділянки укладений усний договір про повне припинення будівельних робіт, допоки працівники прокуратури та робоча група міськради документально не вивчить ситуації.

«Є домовленість з власником цієї земельної ділянки. При мені йому телефонували і він повідомив, що вони все-таки заморожують будь-які будівельні роботи на цій території до з’ясування ситуації. Є продана земельна ділянка, відбувся аукціон, укладений договір. Будь-яких робочих проектів, по якому можна вже починати будівельні роботи, наскільки відомо, нібито немає. Ми зараз документально вивчаємо усю ситуацію», - розповідає керівник Житомирської місцевої прокуратури Андрій Грабович.

За словами працівників прокуратури, документи, які знаходяться у вільному доступі, вже додали до матеріалів перевірки. Разом із тим, підготували відповідні запити до міськради, ДАБІ, екологічної інспекції, управління Держпраці та ДСНС у Житомирській області.

«Треба вивчити який це об’єкт: промисловості, торгівлі, (житлової) забудови. Разом із тим – законність видалення зелених насаджень, наявність чи відсутність шкоди, яку нарахує екологічна інспекція. Є три пріоритетні напрямки: зелені насадження, цільове призначення разом з легальністю торгів, дозволи, що стосуються об’єкту підвищеної небезпеки і узгодження», - додає перший заступник керівника Житомирської місцевої прокуратури Віктор Толочко.

У прокуратурі обіцяють розібратися в питанні забудови, яка розбурхала суспільство.

«Прикладемо максимум сил і повноважень, аби до кінця розібратися у ситуації. На мою думку, голос громади повинен враховуватись і має бути почутий», - запевнив керівник Житомирської місцевої прокуратури.

Нагадаємо, 31 серпня близько сотні людей на знак протесту проти будівництва АЗС перекрили проспект Незалежності, безперервно рухаючись двома пішохідними переходами.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 23 серпня житомиряни під дощем перекрили проспект Незалежності, протестували проти заправки біля своїх будинків. Жителі мікрорайону «Гормолзавод» з плакатами приходили на позачергову сесію міської ради 29 серпня. Мер Сергій Сухомлин пообіцяв зустрітися з ініціативною групою і розібратися в законності будівництва автозаправної станція на проспекті Незалежності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі