Місто

Житомирянам пропонують обрати один із трьох проектів для облаштування громадського простору в місті

7 September 2017, 11:07

7 вересня 2017 року розпочинається онлайн-голосування щодо вибору демонстраційного проекту в рамках програми «Інтегрований розвиток міст в Україні», що виконується GIZ.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«Разом із департаментами міської ради команда національних та іноземних експертів та мешканці міста працювали над ідеями проектів, що представлені нижче», – йдеться у повідомленні.

Житомирянам пропонують обрати один із трьох проектів для облаштування громадського простору у місті.

1.      Водонапірна вежа: створення культурно-туристичного центру в історичній будівлі колишньої водонапірної вежі (вул. Пушкінська, 24);

2.      Перший громадський простір: створення сучасного багатофункціонального простору біля ЗОШ №17 (вул. Київська, 49);

3.      Навчальний велопарк для дітей: створення активного ігрового простору для дітей, підлітків та велосипедистів-початківців (вул. Небесної Сотні, 52-54).

Онлайн-голосування розпочинається 07 вересня 2017року і триватиме до 17:00 години 10 вересня. Віддати свій голос, заповнивши гугл-форму, можна тут.

Висловити підтримку проекту можна буде також на шести локаціях з 11.00 до 17.00 години протягом двох днів: 9 та 10 вересня 2017 року. Майданчики для голосування розмістять у різних районах Житомира:

  • центр міста (вул. Михайлівська);
  • Крошня (майданчик у районі зупинки громадського транспорту «Агроколедж»);
  • Богунія (майданчик у районі зупинки громадського транспорту «Ринок Хмільники»);
  • Корбутівка (майданчик у районі зупинки громадського транспорту «Комерційний коледж»);
  • Польова (майданчик у районі зупинки громадського транспорту «вул. І. Огієнка»);
  • ТРЦ «Глобал UA» (майданчик в районі зупинки громадського транспорту «ТРЦ Глобал»)

Оголошення результатів голосування відбудеться 11 вересня 2017 року о 18:30 годині. З інформацією можна буде ознайомитися на сайті міської ради та за телефоном (0412) 48-11-94, понеділок – п’ятниця з 09:00 по 18:00.

За словами керівниці проектного офісу GIZ у Житомирі Марії Байди, обраний житомирянами проект планують реалізувати до кінця 2018 року.

«У нас було кілька засідань робочої групи впродовж червня-серпня, на яких відбиралися ці ідеї для демонстраційних проектів відповідно до критеріїв, запропонованих німецькою стороною. Особливою вимогою було те, що це має бути проект, який можна реалізувати в 2018 році. Він мав бути невеликим, і земля або об’єкт мали належати місту», – розповіла Марія Байда.

Жінка також зазначила: консультаційну та фінансову підтримку в розмірі 50 тисяч євро для впровадження обраного шляхом голосування проекту надають уряди Німеччини та Швейцарії. У той же час Житомирська міська рада зобов’язується виділити не менше 51 тисячі євро. Процедурні моменти ще узгоджують.

«Буде окрема процедура, яка ще буде спільно визначена в дискусії з міською радою, оскільки ми розуміємо, що це бюджетні кошти. Крім того, що проголосують люди, потрібно буде виносити це на засідання депутатської сесії. Відповідно до того договору, що підписаний на початку реалізації проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» в Житомирі, має відбутися співфінансування. Після голосування будуть ще детальні обговорення обраного проекту з громадою», – підсумувала представниця GIZ у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, Житомир потрапив у 5 міст України, які спільно з Німеччиною реалізовуватимуть європейський проект розвитку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі