Місто

Житомир потрапив у 5 міст України, які спільно з Німеччиною реалізовуватимуть європейський проект розвитку

6 April 2016, 11:23

Житомир потрапив у п'ятірку міст України, які спільно з Німеччиною реалізовуватимуть європейський проект розвитку міст.

22 березня відбулося урочисте підписання Меморандуму про наміри співпраці між містами України та Німеччини в дусі Лейпцизької хартії «Міста Європи на шляху до сталого розвитку», - пише Урядовий портал.

Яка саме робота буде пророблена у Житомирі, про це Житомир.info розповів директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.

«Це майже трьохрічний проект. Називається – «Інтегрований розвиток міст України», де за підтримки німецьких консультантів GIZ будуть працювати експерти, які спробують допомогти нам написати програму, яка враховує комплексний розвиток міста, і транспортні комунікації, і соціальну сферу, комуналку і так далі. І сьогодні буде перша зустріч, де детальніше будуть розповідати про програму, етапи. Будуть представники Німеччини. У Житомирі буде офіс GIZ, і ця постійна робота буде йти через координатора, який буде в місті. Розповідатимуть вони про організацію роботи на найближчі 2 роки. Співпраця розрахована на 2,5-3 роки. Результатом роботи має бути, через декілька років написання такого інтегрованого плану і плюс якийсь невеличкий пілотний проект. Це не буде один напрямок – він буде комплексний», – сказав Микола Костриця.

6 квітня у Житомирській міській раді засідає робоча група по проекту GIZ «Інтегрований розвиток міст в Україні». Представники Німеччини зазначили, що вже побували у Полтаві, сьогодні вони у Житомирі, а далі вирушають до Вінниці та Чернівців.

Детальніше про засідання дивіться у сюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, Житомир увійшов до четвірки міст України, які обрані для участі у спільному проекті урядів України, Швейцарії та Німеччини «Інтегрований розвиток міст в Україні» за підтримки німецького фонду GIZ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі