Влада

На програму «е-Місто» Житомирська міська рада витратила з бюджету 14 млн грн і хоче продовжувати

7 September 2017, 12:09

Влада Житомира збирається ухвалити Програму «е-Місто», яка почне діяти з наступного року.

Проект рішення виконкому про погодження міської цільової Програми «е-Місто» на 2018-2020 роки опублікований на сайті міської ради 7 вересня.

«Погодити міську цільову Програму «е-Місто» на 2018-2020 роки, що додається, та подати її на затвердження міської ради», - йдеться у проекті рішення.

Деякі пункти в проекті запропонованої програми повністю співпадають з програмою «е-Місто», яка діяла в 2015-2017 роках. Нижче – один з прикладів:

Враховуючи стрімкий розвиток та застосування протягом останнього часу досягнень інформаційно-комунікаційних технологій є можливість та необхідність  розв’язання таких проблем:

відсутність єдиної системи інформаційної взаємодії між міською радою, комунальними підприємствами, громадянами, суб’єктами господарювання;

обмеженість можливостей системи електронного документообігу органу місцевого самоврядування;

низька якість та недостатня кількість адміністративних послуг, що  надаються громадянам і суб’єктам господарювання із застосуванням електронних засобів;

недосконалість веб-сайту міської ради, що не забезпечує інтерактивний  режим функціонування та надання консультацій у режимі on-line;

недостатність необхідних матеріально-технічних ресурсів.

Також можна порівняти, як за три роки змінилися очікувані результати виконання та ключові показники ефективності:

З програми на  2015-2017 роки

З проекту програми на 2018-2020 роки

На фінансування діючої програми «е-Місто» з міського бюджету витратили 14 млн 172,20 тис.грн: в 2015 році зазначена програма не фінансувалася, в 2016 було виділено 4 млн 815 тис. грн, в 2017 – 9 млн 357,20 тис. грн.

На фінансування нової програми «е-Місто» передбачено виділити з міського бюджету 6 млн 386 тис. грн на три роки.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі до кінця 2015 року планували впровадити перші два етапи міської програми «е-Місто», термін дії якої 2015-2017 роки. За результатами 2016 року Житомирська міська рада була серед аутсайдерів щодо публікації відкритих даних. На початку травня цього року був опублікований проект рішення сесії міськради щодо підписання меморандуму з київським ТОВ «Інтелект-Сервіс» для реалізації проекту по впровадженню в місті Єдиної централізованої системи управління фінансово-господарською діяльністю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі