Влада

Житомирська прокуратура вимагає забрати у підприємця 1,1 га лісу, який той узяв в оренду на 49 років

26 September 2017, 13:44

Прокуратура вимагає розірвати договір тимчасового користування лісом, укладений з приватним підприємцем на 49 років, та повернути земельну ділянку державному лісгоспу.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області 26 вересня.

«Установлено, що у листопаді 2015 року розпорядженням голови Житомирської обласної державної адміністрації погоджено надання  фізичній особі-підприємцю для довгострокового тимчасового користування лісових ділянок загальною площею 1,1 га. У подальшому, на підставі розпорядження, державне підприємство «ЛДЛАП Лугинський держлісгосп АПК» уклало із приватним підприємцем договір на право довгострокового тимчасового користування землями лісогосподарського призначення, що на території Повчанської сільської ради Лугинського району, терміном на 49 років», – йдеться у повідомленні.

Ймовірно мова йде про розпорядження від 19 листопада 2015 року, яким тодішній голова Житомирської ОДА Сергій Машковський погодив надання в оренду лісових ділянок на території Повчанської сільської ради Лугинського району ФОПу Лазарчуку Ярославу Володимировичу.

«Погодити надання фізичній особі-підприємцю Лазарчуку Ярославу Володимировичу для довгострокового тимчасового користування терміном на 49 років лісових ділянок, без вилучення їх у постійних лісокористувачів, розташованих на території Повчанської сільської ради Лугинського району Бовсунівського лісництва ДП «ЛДЛАП Лугинський держлісгосп АПК» (квартал 4) площею 1,1 га для культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних і освітньо-виховних цілей», – йдеться у розпорядженні.

За версією прокуратури, приватний підприємець порушив вимоги містобудівного законодавства та умови договору, побудувавши на земельній ділянці капітальні споруди з фундаментами. Наразі позов перебуває на розгляді у господарському суді Житомирської області.

Лазарчук Ярослав Володимирович є засновником кількох підприємств з пропискою у місті Кам’янці-Подільському Хмельницької області. Зокрема й ПП «Енерголісбуд – 2008», співзасновниками якого є жителі Житомирської області – Володимир та Василь Губарці.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська ОДА здала в оренду підприємству Фірташа 82,5 га землі в Коростенському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі