Влада

Заступник мера Житомира в МОЗ говорив про зарплату медиків, мер скликає з цього питання позачергову сесію

21 September 2017, 17:46

Житомирська область на початку жовтня отримає 17,2 млн грн субвенції на зарплату медикам, потім буде перерозподіл і частину коштів отримає Житомира.

Про це в коментарі Житомир.info розповів заступник мера Житомира Матвій Хренов після зустрічі із заступником міністра охорони здоров’я Павлом Ковтонюком.

«Обіцяють, що проект розподілення 570 млн грн субвенції виносять у середу, 27 вересня, на засідання Кабміну. Житомирська область отримає 17,2 млн грн, скільки з цих грошей отримає Житомир – поки невідомо. У міністерстві кажуть, що гроші надійдуть на казначейські рахунки на початку жовтня. Також в них ще є 1 млрд грн коштів, які мали б бути розподілені на Луганську та Донецьку області, тепер їх можуть перерозподілити між іншими областями, залежно від кількості переселенців. Наша область може отримати з цих коштів приблизно 20 млн грн, але це теж буде не раніше середини жовтня», - сказав Матвій Хренов.

За його інформацією, по Житомирській області недостача коштів на виплату зарплати медикам становить 160 млн грн, з яких 63 млн грн – по Житомиру, в по Україні загальна сума – 2,7 млрд грн. Матвій Хренов також зазначив, що разом з ним у приймальні заступника міністра охорони здоров’я з питань заборгованості по зарплаті були й представники інших регіонів, зокрема – з Рівненської області, а у місті Коломия Івано-Франківської області недостача на зарплати медпрацівникам становить 27 млн грн.

Тим часом, мер Житомира Сергій Сухомлин підписав розпорядження про скликання на 26 вересня позачергової сесії міської ради, на розгляд якої виноситься тільки одне питання: про ситуацію з виплатою заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я Житомира.

Нагадаємо, 21 вересня близько сотні працівників медичних закладів Житомира прийшли до міської ради з вимогою виплатити зарплату.  Після спілкування з мером люди перекрили рух в центрі міста біля міської ради. Станом на 17.40 рух транспорту по Великій Бердичівській ще не відновлений.

Як повідомляв Житомир.info, 6 вересня заступник мера Матвій Хренов говорив, що на зарплати медикам міста не вистачає 63 млн грн і з вересня із виплатою заробітних плат медичним працівникам Житомира почнуться проблеми.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі