Влада

Чиновники Житомирської міськради створили громадську організацію, щоб залучати грантові кошти

23 October 2017, 12:10

Посадовці Житомирської міської ради створили громадську організацію, яка займається залученням грантових коштів на проекти з енергоефективності.

ГО «Грінері» зареєстрована в головному територіальному управлінні юстиції у Житомирській області 4 серпня 2017 року.

Засновники організації: Гаращук Сергій Петрович – директор департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради; Гончарук Олександр Олександрович – провідний спеціаліст департаменту економічного розвитку міської ради; Зятікова Тетяна Леонідівна – начальник відділу інфраструктурних проектів управління розвитку департаменту економічного розвитку; Костриця Микола Миколайович – директор департаменту економічного розвитку; Пахолюк Борис Борисович – заступник директора департаменту економічного розвитку.

Борис Пахолюк також є керівником (головою правління), завдання ГО він пояснив у коментарі Житомир.info.

«Мета – допомагати органам місцевого самоврядування в реалізації проектів з енергоефективності та залучати в місто грантові кошти», - пояснив Борис Пахолюк.

Через кілька днів після реєстраціє ГО «Грінері», на сайті Житомирської облдержадміністрація була опублікована інформація про конкурс грантів для реалізації проектів з енергоефективності. 

«Програма «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації в Україні в рамках окремого доручення проекту «Реформа в сфері енергоефективності України», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, запрошує об'єднані територіальні громади (ОТГ), подавати заявки на отримання грантів для підтримки впровадження заходів з підвищення енергетичної ефективності на своїх територіях», - зазначається в описі.

Адміністрування грантів у Житомирській, Київській, Полтавській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Черкаській областях забезпечувала житомирська ГО «Грінері».

Як повідомляв Житомир.info, 20 жовтня цього року мер Сергій Сухомлин звільнив Бориса Пахолюка з посади заступника директора департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради. Обговорювалося призначення Пахолюка директором комунальної установи «Агенція розвитку міста», за створення якої депутати проголосували на сесії 28 вересня, але станом на 23 жовтня розпорядження про призначення немає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі