Політика

У Житомирській області ОПОРА «забракувала» ще кілька агітаційних плакатів, розвішаних на стовпах та біля клубу

25 October 2017, 17:43

У місті Радомишль та селах Радомишльського району Житомирської області спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували порушення вимог виборчого законодавства до ведення агітації - відсутніcть вихідних даних у друкованих агітаційних матеріалах та ненадання їх примірників до територіальних виборчих комісій.

Про це інформує громадянська мережа ОПОРА.

«Зокрема, 23 жовтня у місті Радомишлі, поблизу будинку культури, було виявлено білборд з агітаційним плакатом ВО «Свобода», на якому зображені кандидати у депутати до Радомишльсьої міської ОТГ і кандидат на посаду голови цієї громади. При огляді спостерігачі не побачили необхідної інформації про замовника, особу, відповідальну за друк, тираж та місце виготовлення агітації. Як повідомили спостерігачам ОПОРИ в ТВК, всупереч вимогам частини 3 статті 56 Закону України «Про місцеві вибори», територіальна виборча комісія не отримувала від місцевого осередку зазначеної політичної сили примірника цієї агітаційної продукції, так само як і проміжного фінансового звіту (який необхідно було подати до 23 жовтня)», - інформує ОПОРА.

Агітаційні матеріали кандидата у депутати Віталія Літвіна, «БПП «Солідарність», спостерігачі ОПОРИ виявили на опорах ліній електропередач у селах  Краснобірка та Красносілка Радомишльського району (виборчий округ №16 до Радомишльської ОТГ). Примірники цієї агітаційної продукції також відсутні у ТВК.

«ОПОРА вкотре нагадує, що частиною 2 статті 56 Закону України «Про місцеві вибори» передбачено, що друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється. Відсутність вихідних даних може свідчити про фінансування агітації з джерел поза виборчим фондом кандидата, що порушує частину 6 статті 54 Закону України «Про місцеві вибори» (…). Використання для передвиборної агітації коштів з інших джерел забороняється», - йдеться в повідомленні.

Також ОПОРА нагадує, що частина 4 статті 56 Закону України «Про місцеві вибори» передбачає розміщення друкованих агітаційних матеріалів (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами) лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування.

У Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Нагадаємо, днями у Глибочицькій та Оліївській сільських об'єднаних територіальних громадах  спостерігачі ОПОРИ також зафіксували зовнішню агітацію без видимих даних.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області вибори пройдуть у 13 об’єднаних громадах. З 11 по 13 жовтня 2017 року територіальні виборчі комісії Житомирщини утворили 273 дільничні виборчі комісії. Найбільше керівних посад у ДВК області дісталося представникам Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», найменше – кандидатурам від партії «Громадський рух «Народний контроль». Шістьом кандидатам у депутати на виборах в ОТГ Житомирської області відмовили у реєстрації.

Фото - ОПОРА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі