Влада

Порошенко офіційно вдягнув на десантників марунові берети та перейменував ВДВ

21 November 2017, 10:52

21 листопада в Україні вперше відзначають День десантно-штурмових військ, а колір беретів десантників відтепер маруновий.

Вітання воїнам-десантникам з професійним святом опублікував на своїй сторінці у фейсбук президент Петро Порошенко.

«Вітаю воїнів-десантників з професійним святом, яке вони вперше відзначають 21 листопада. Відсьогодні моїм рішенням кольором українського десанту стає темно-бордовий. Це – колір крові, вашої крові, пролитої в боях за Україну. Бордові берети для ідентифікації своїх десантників використовують 59 країн світу, 19 з яких – члени НАТО. Таким чином ми впроваджуємо ще один стандарт Альянсу. На береті також змінено знак. Відтепер це купол парашута як символ десантних підрозділів у всьому світі, крила Архистратига Михаїла і вогняний меч, яким він уражає ворогів роду людського. Як Президент та Верховний Головнокомандувач також прийняв рішення відійти від радянсько-російської абревіатури ВДВ. Відтак, постановляю запровадити нову назву – Десантно-штурмові війська Збройних Сил України», - наголосив Петро Порошенко.

На урочистостях, які відбувалися на Михайлівській площі у Києві, президент вручив берет нового зразка колишньому командиру 95-ї бригади, командувачу Високомобільних десантних військ генерал-лейтенанту Михайлу Забродському провести церемонію заміни беретів військовослужбовців десантників.

Як повідомляв Житомир.info, на початку листопада новим командуючим силами АТО став депутат Житомирської облради, командувач десантно-штурмових військ Збройних Сил України Михайло Забродський.

 

Фото з сайту президента.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі