Місто

Замість відремонтованого даху жителі житомирської п’ятиповерхівки отримали потоп у квартирах

27 November 2017, 17:16

У Житомирі жителі п’ятиповерхівки на Селецькій потерпають від дощу у власних квартирах. Зі стелі капає вода, а по стінам течуть струмки.

«Не розуміла, що таке, мокра подушка, мокра підлога. Я спершу подумала, що це з вікна, але коли увімкнула світло, то побачила, що у нас повністю тече стеля, тече за газовою колонкою, яка увімкнена, тече у розетки. Воно зараз продовжує заливати по всій стіні, за кухонну стінку, на підлогу, вся підлога мокра», - бідкається місцева жителька Ірина Кирилович.

«Усе капає, тут от миска. У сусідки цей куток теж капає, залито. Четвертий поверх по цій стороні теж залитий. Тут з трьох годин біжить вода», - показує Любов Трушина.

«По стояку тече вода, стінка мокра ось це все тече і витираємо. Зробили ремонт, утеплили з вулиці, щоб все було нормально. І от таке», - розповідає Анжела Долганіна.

«Кладемо ганчірки, миски підставляємо, щоб не протікало далі. Такого, ще не було. Можливо колись, років з двадцять тому, то тут трішки текло і там, а потім дах зробили і все нормально. А це зараз так зробили дах», - говорить Надія Наконечна.

Місцеві жителі певні: всьому виною ремонтні роботи на даху будинку, які розпочались іще близько двох тижнів тому.

«Знято з половини будинку бічні відливи, я не знаю як точно вони називаються по будівельній технології. Я щойно розмовляв з авторським наглядом, вони сказали, що по ідеї цього не потрібно було робити. Потрібно було перекривати попід’їздно, а так вийшло, що зняли з половини будинку ці відливи і вода через це затікає в квартири верхніх поверхів, а у деяких під’їздах протекло вже і до третього, і до другого поверхів. Я в шоці, тому що через те, що там не закрили, підмокла мінеральна вата, яку клали. Відповідно структура цієї вати, утеплювача, вже порушена», - пояснює голова правління ОСББ «Селецька - 21» Максим Банніков.

Пан Максим розповідає: на ремонт даху будинку отримали з міського бюджету близько півтора мільйона гривень. Однак, як так сталось, що замість відремонтованого та утепленого даху люди отримали потоп у квартирах, запитуємо у виконавців робіт. Останні виправдовуються: все робили по технології і вже мали класти на даху стяжку. Проте, не розрахували із погодними умовами. Тому, кажуть: провину визнають, а збитки відшкодовуватимуть. Разом із тим запевняють: вже працюють над вирішенням проблеми, ба більше – роблять усе можливе аби зупинити подальше протікання.

«Ми її не ремонтували, там був руберойд, поклали вату, сітку і мали заливати вже розчином. Але пішов дощ, вода позатікала у ці всі щілини і потекло. Ми не встигли залити розчином, зробити стяжку і вийшло так, що вода залишилась у карманах і воно потекло. Ми будемо спілкуватись із кожним мешканцем і відшкодовувати збитки, дивитись, як це правильно зробити. Працюють робітники. На завтра нам потрібно прийняти гроші, щоб його залити і щоб була гладка поверхня. Тоді все буде нормально», - запевняє директор ПП «Діатом-А» Андрій Ходаківський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі