Влада

Губернатор затвердив комісію, яка «децентралізує» дороги Житомирської області

29 November 2017, 12:37

Голова ОДА Ігор Гундич затвердив склад комісії, яка проводитиме децентралізацію управління автомобільними дорогами загального користування місцевого значення.

Відповідне розпорядження № 465 підписав керівник області 28 листопада 2017 року, - повідомила прес-служба Житомирської  облдержадміністрації.

До складу комісії входять працівники управління транспорту, розвитку інфраструктури та туризму ОДА та Служби автомобільних доріг в області. Очолює комісію заступник голови-керівник апарату ОДА Олексій Ясюнецький.

Крім цього, з 1 січня 2018 року реалізація повноважень у сфері управління автомобільними дорогами покладається на управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА (виділено редакцією).

За словами начальника управління Романа Крисюка, функція управління полягає в організації експлуатаційного утримання та забезпечення безпеки дорожнього руху на автомобільних дорогах місцевого значення, а також виконання поточних середніх та капітальних ремонтів на автошляхах.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року дороги Житомирської області "децентралізують": «заберуть» у Держагентства і передадуть місцевій владі. До сфери управління Житомирської ОДА перейдуть майже 7 тисяч кілометрів доріг, а це третій показник по Україні за кілометражем.

Як повідомляв Житомир.info, на ремонт доріг Житомирської області у 2018 році збираються витратити 640 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі