Суспільство

У Житомирській області поховали десантника Дмитра Литвинчука, який загинув від кулі снайпера

29 November 2017, 15:46

На Житомирщині попрощалися з 25-річним військовослужбовцем Дмитром Литвинчуком, який загинув на Донбасі від кулі ворожого снайпера. До війська Дмитро пішов у 2014 році, служив 20-му центрі ремонту засобів зв'язку та радіотехнічного забезпечення в/ч А-1724 в Озерному, але після загибелі свого кращого друга, десантника Олександра Голяченка, постійно прагнув поїхати в АТО.

«Він за власним бажанням тричі туди просився, хотів піти самостійно. Батьки відмовляли, але він наполегливо, проявляючи свій характер, хотів показати, на що він здатен», - розповідає військовослужбовець Валентин Стаховський.

«Він не підписував новий контракт, поставив умову: я їду в АТО і підписую контракт. Він дуже хотів поїхати в АТО», - додає військовослужбовець Руслан Ганчук.

У вересні боєць таки підписав контракт з 95-ю окремою десантно-штурмовою бригадою і продовжив службу в складі 2-го десантно-штурмового батальйону. 25 листопада під час обстрілу в районі опорного пункту, розташованого поблизу Верхньоторецького Донецької області у Дмитра влучив снайпер.

«Як я чув з розмови, снайпер не дав витягнути тіло і він стік кров'ю. Тому що снайпер не підпустив інших витягнути тіло. Він хотів воювати за майбутнє України і віддав своє життя. Кілька років тому у нього згорів друг в БТРі, вони разом з першого класу сиділи за однією партою, дружили. Тому він обрав цей важкий шлях – військовий», - розповів дядько бійця Григорій Мацкевичус.

Вшанувати героя прийшли сотні людей. Поховали бійця на місцевому цвинтарі у його рідному селі Крученець. У Дмитра залишилися батьки і молодша сестра.

Як повідомляв Житомир.info, 25 листопада у зоні проведення антитерористичної операції загинули двоє бійців житомирської 95-ї десантно-штурмової бригади: Дмитро Литвинчук та Максим Перепелиця, який не дожив до свого 27-ліття всього 3 дні. З Максимом Перепелицею житомиряни 28 листопада прощались навколішки, героя поховали на Смолянському кладовищі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі