Влада

У житомирській міській лікарні №2 показали нове обладнання, яке придбали за рахунок медичної субвенції

30 November 2017, 15:30

У Житомирі в міській лікарні №2 презентували медичну техніку, яку придбали за рахунок медичної субвенції. Нардеп Борислав Розенблат, заступник міського голови Матвій Хренов, начальник управління охорони здоров’я Житомирської міської ради Марія Місюрова та керівництво лікарні продемонстрували обладнання, серед якого сучасний рентгендіагностичний комплекс на 3 робочих місця, відеоендоскопічна система, автоматична машина для миття та дезинфекції ендоскопів, ультразвуковий дисектор, електрохірургічний блок з аргоноплазменним коагулятором, операційний стіл та наркозно-дихальний апарат.

Завдяки обладнанню у медиків з’явилася можливість проводити операції, яких раніше вони не могли проводити: скорочується післяопераційне перебування пацієнта у стаціонарі, а також зменшується кількість післяопераційних ускладнень.

Борислав Розенблат розповів, що звернув увагу на застарілість обладнання, коли на початку 2017 року потрапив на обстеження до ЦМЛ №1

«Мене повели на рентген і, коли я подивився на рік випуску цього апарату, а він був 60-х років, я казав: «Слухайте,, я все зрозумів, якщо на сьогодні у нас нема нормальної діагностики, яким чином ми можемо взагалі лікувати людей?». Ми поспілкувалися, і в цьому році зробили таку велику програму, яка включала зміну рентгенівських апаратів та хірургію», - сказав Борислав Розенблат.

«Сьогодні ми показали тільки те обладнання, яке було придбане для міської лікарні №2, всі інші лікарні міста не були обділені, ми про це розповімо трошки пізніше. Основний акцент був зроблений на закупівлю рентгенівського і операційного обладнання - ми продемонстрували вам лапароскопічну операційну. На все це було витрачено 9,3 млн грн. З міського бюджету було витрачено лише 3% від цієї суми. Всі інші гроші ми отримали з державного бюджету завдяки роботі народного депутата Борислава Розенблата. Він «вибивав» ці кошти для того, щоб ми могли реалізувати цей проект», - розповів заступник міського голови Матвій Хренов.

Також він зазначив, що розвиток хірургії у ЦМЛ №2 не завершений, у подальшому планується облаштувати сучасний операційний блок. А Борислав Розенблат пообіцяв і у наступному році працювати над підвищенням якості медицини у Житомирі.

«Я хочу побажати всім, щоб менше було потраплянь до лікарень, але якщо дійсно потрібна допомога, ми будемо знати, що у Житомирі є сучасне обладнання, є можливість у наших лікарів надавати допомогу. Найприємніше для мене, що Житомир дійсно розквітає, що у Житомирі є можливості і в принципі, це наша спільна робота, яка дає нову якість життя для наших житомирян. За 2 роки на Житомир з державного бюджету за рахунок державної субвенції було виділено порядку 40 млн грн. Всі кошти пішли не на ремонтні роботи, а на закупівлю нового обладнання», - сказав Борислав Розенблат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі