Влада

Мер Коростеня і керівник УТОСу прокоментували «цинічний обід» для людей з інвалідністю: Рік тому те ж саме було

8 December 2017, 18:15

Міський голова Коростеня Володимир Москаленко не розуміє, за що карати своїх підлеглих, які організовували скандальне святкування Дня людини з інвалідністю 1 грудня. На його думку проблему роздули активісти та журналісти.

Про це він сказав у коментарі Житомир.info 8 грудня.

«Одні дурні написали, набрехали, а інші підхватили. Всі зараз борці за те, щоби інвалідам помогти, так всі стараються, що я аж дивуюся. Якби приїхали подивилися, що ми насправді робимо для інвалідів, то немає кому. За що? Кого наказувати? Громадську організацію? Підприємство? Ви що смієтеся? Я хотів би, щоби всі ЗМІ спустилися на землю, а не придумували. Люди проводять захід до Дня інваліда. Це їх право, вони його провели. Як хотіли, так і провели. Хто має право вмішуватися? Президент? Прем’єр? Міський голова? Яке вони мають відношення до них? Прийшли, привітали, подякували і пішли. А хто там, що їв – мене це зовсім не цікавить… Не в наших правилах підглядати у замкову шпарину. Як мені там говорять: ну, це ж «совковський» приклад, «по-совєцьки»… Я й розказав, що таке «по-совєцьки». Совєцькі були порядні люди, разом усі збиралися. А зараз сучасні – вовки. Один на одного кидаються і горло перегризають, один одного ненавидять. Сучасні такі наші, молодь особливо», – обурився Москаленко.

Він також запропонував журналісту Житомир.info записати коментар директора УТОСу Степана Жидких, який якраз знаходився поруч із мером Коростеня. Ми, звісно, погодилися.

«Ми щороку проводимо такі заходи. Рівно рік тому, 1 грудня, теж саме було. І були такі ж столи, і була різниця. Кожен із наших людей має можливість принести щось із собою, а гостям ми накриваємо стіл. Напередодні кожному дали по 100 гривень допомоги, щоби вони мали змогу щось купити і сісти за столик. А «солодкий стіл» був для всіх, людей 100 було. Щороку ми таке проводимо. І минулого року були гості. Не було народного депутата, але був міський голова, і теж стіл виділявся. Вони ж гості! А свої, хазяї, працівники підприємства, ну, за своїми столиками, хто що міг із собою приносив і пригощалися. І цього разу так було. Там і шампанське було в людей, і котлети. Але цього ж не знімали, показали так, як треба було показати. Не було б там народного депутата і мера, то ніхто б нічого не показував. До чого там вони? Хіба вони винні, що я так накрив, що їх посадили за такий стіл? Я й сам сліпий, сів за той стіл, сам не бачив, що там було, хоч особисті гроші віддав, щоб все купили. Я кожен рік так роблю. Нуль фінансування з підприємства, це мої власні кошти. А те, що у людей було, то я теж на чай давав, а солодкий стіл від спонсорів. Показати одне і те ж можна по-різному. Медаль воно двостороння. Але зараз дивляться лише на одну сторону, дуже неприємну. Час покаже», – повідомив Жидких.

За його словами, у цю середу в УТОСі провели засідання профкому, під час якого обговорили та проаналізували ситуацію, що склалася. Проте, так і не з’ясували, хто запросив активістів знімати захід.

«У нас в колективі ніхто не знає цих активістів. Ми розуміємо, що вийшло неприємно. Це пляма на місто, передове ж підприємство було у свій час, і так вийшло… Зараз підставили народного депутата і мера міста, дуже підставили. Мені перед ними соромно і я не знаю, як вибачення попросити, а образили нас, сліпих», – додав директор Коростенського УТОСу.

Нагадаємо, 5 грудня Володимир Арешконков прокоментував «цинічний обід» на День інваліда у Коростені.

Як повідомляв Житомир.info, в соцмережах активно обговорюють «святковий обід», який проходив 1 грудня в коростенському УТОСі: владу пригощали м’ясом і виноградом, людей з інвалідністю – булочками й печивом

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: москаленко обід арешонков інвалід утос  
Матеріали по темі