Влада

Депутати затвердили «неідеальний» бюджет Житомира на наступний рік: «за» проголосували 27

18 December 2017, 13:44

Депутати затвердили міський бюджет на 2018 рік в розмірі 2,8 млрд грн.

Таке рішення було прийняте на черговій сесії Житомирської міської ради 18 грудня: «за» проголосували 27 депутатів з 34 присутніх (всього в міській раді 42 депутати).

Голова бюджетної комісії та керівник фракції БПП Юрій Мойсеєв визнав, що запропонований проект бюджету неідеальний, але його треба приймати.

«Дохідна частина планується на наступний рік 2,8 мільярди, видатки – 2 млрд 832 млн грн. Це буде бюджет адміністрування, ми повинні контролювати надходження податків до бюджету, ми маємо контролювати працевлаштування, бо це надходження ПДФО, і треба плідно попрацювати над адмініструванням податків, бо це дохідна частина бюджету. 2,6 млрд ми зараз розподілимо між нашими розпорядниками коштів. Я прошу підтримати цей бюджет, він не є ідеальним, ми будемо працювати над змінами до цього бюджету, але бюджет утримання ми маємо проголосувати. Прошу колег-депутатів проголосувати не залежно від тих вказівок, які є з міста Києва», - сказав Юрій Мойсеєв.

Депутат від ВО «Батьківщини» Іван Мартинчук заявив, що фракція за міський бюджет голосувати не буде.

«Наша фракція «Батьківщини» не голосуватиме за бюджет, бо він незбалансований... Наша позиція в тому, що є незбалансованість по зарплатам, освіта і медицина, і ми знову будемо відривати з міського бюджету кошти», - сказав Іван Мартинчук.

Мер Сергій Сухомлин також наголосив на проблемах бюджету розвитку.

«Бюджет розвитку на наступний рік – близько 200 мільйонів гривень. І це не бюджет розвитку, а бюджет «утримання», - наголосив Сухомлин.

Детальніше про плани витрачання коштів бюджету розвитку дивіться у сюжеті

Нагадаємо, загальний обсяг міського бюджету на 2018 рік розрахований в сумі 2 млрд 848 млн 289,7 тис. грн, що на 38 млн 826,4 тис. грн або 101,4% більше очікуваного виконання бюджету за 2017 рік.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: депутати бюджет сухомлин міськрада сесія  
Матеріали по темі